”Sally inimă de aur” a fost premiată de comunitatea clujeană - FOTO

 

Sally Wood Lamont, președinta Comitetului Național Paralimpic din România, a fost premiată de comunitatea clujeană pentru activitatea sa susținută de susținere a persoanelor cu dizabilități.

 

În numele comunității clujene, i-am oferit un buchet de flori și un cadou simbolic scoțiencei Sally Wood Lamont, supranumită ”Sally, inimă de aur” - o femeie deosebită care s-a mutat la Cluj pentru a înființa un club sportiv pentru persoane cu dizabilități.

 

”Sally inimă de aur” și-a vândut locuința din Edinburgh pentru a înființa și finanța acest club. Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca au bucuria să poată contribui în fiecare an la acest efort - pentru anul competițional 2016 municipalitatea clujeană a sprijinit cu 40.000 de lei activitatea Clubului Sportiv Lamont”, a spus primarul Emil Boc.

 

În prezent, Sally Wood Lamont este președinta Comitetului Național Paralimpic din România și este printre cei care l-au descoperit și încurajat în activitatea sportivă pe Alexandru Bologa, tânărul judoka nevăzător din Cluj care a obținut o medalie de argint la Jocurile Paralimpice de la Rio.

 

În octombrie 2002, Sally Lamont a fost decorată de Maiestatea Sa Regina Elisabeta a II-a cu distincția "The Most Excellent Order of the British Empire".

Comentarii Facebook