Salina Turda va fi iluminata cu energie solara


Salina Turda va fi iluminata cu energie solara provenita de la panourile fotovoltaice, care vor fi construite intr-un parc langa obiectivul turistic. Investitia aprobata de consilierii locali din Turda se ridica la 2,4 milioane de euro.

Societatea Comerciala Salina Turda Durgau SA va cofinanta proiectul cu 50 %, iar banii vor fi alocati pe durata a doi ani, dupa aprobarea planului de investitie.

Energia solara provenita de la panourile fotovoltaice din noul parc va alimenta Salina Turda, iar surplusul va fi stocat si va fi utilizat la viitoarele constructii care vor fi ridicate in apropiere: hoteluri si baze de agrement.

Specialistii consultati estimeaza ca investitia va fi recuperata in circa 15 - 20 de ani.

 

Energia electrica rezultata din amplasarea panourilor fotovoltaice este ecologica si foarte utila, mai ales ca in prezent peste jumatate din costurile de functionare de la Salina Turda sunt cheltuite pentru furnizarea energiei electrice. Cele doua lifturi montata dupa modernizare, dar si numarul mare de becuri consuma foarte mult curent electric si facturile sunt cu greu onorate.

Comentarii Facebook