Din 15 mai, politistii bat la usile oamenilor sa verifice daca bolnavii aflati in concediu sunt acasa sau nu

Noile prevederi de acordare a concediilor medicale intra in vigoare din 15 mai, a anuntat ministrul Sanatatii, Cseke Attila. Echipe formate din politisti, reprezentanti ai angajatorilor si ai Caselor de Asigurari vor verifica acasa bolnavii.

?

Daca cei aflati in concediu medical nu vor fi gasiti acasa vor pierde indemnizatia aferenta concediului. Ministrul a anuntat insa orarul dupa care vor "patrula" echipele mixte: 8 -11, 12- 17, 18- 20.

?

Noile prevederi ii obliga pe oamenii bolnavi sa completeze la medicul de familie o declaratie pe propria raspundere, in care sa mentioneze adresa de resedinta si prin care se obliga sa fie acasa pe perioada concediului. "Platitorii, insotiti de politie, verifica la adresa indicata daca persoana este prezenta sau nu. Nu se intra in locuinta"', a declarat ministrul Cseke Attila.

?

Potrivit noilor prevederi, medicii care acorda concedii medicale nejustificate vor fi amendati cu 5.000 pana la 10.000 de lei. Fiecare asigurat poate beneficia de concedii medicale cumulate pe parcursul unui an de cel mult 30 de zile, fata de 45 cat era pana acum.

Comentarii Facebook