Salina Turda a castigat premiul de cel mai bun proiect turistic din Romania! FOTO din Salina


Amenajarea Salinei Turda si a lacului sarat din zona Durgau a fost desemnat cel mai bun proiect turistic din Romania la Concursul National de Proiecte din Administratia Publica Locala "Cele bune sa se-adune", editia 2012.

In concurs au fost inscrise peste 700 de proiecte initiate de primarii din toata tara, dar in finala s-au calificat 92 de proiecte, la cele 12 sectiuni din concurs existente. Proiectul Salina Turda a castigat locul I la sectiunea proiecte pentru Turism, in lupta cu alte 20 de obiective turistice.

 

Premiile au fost acordate de Revista Romana de Administratie Publica Locala.

 

Proiectul "Cresterea atractivitatii turistice a zonei cu potential balnear Lacurile Sarate - Zona Durgau - Valea Sarata si Salina Turda" a avut un buget de 5.800.000 Euro, iar numai in 2011 Salina a fost vizitata de 350.000 de persoane.

 

Salina Turda a fost inaugurata in 22 ianuarie 2010 dupa doi ani de cand au inceput lucrarile de renovare. Valoarea proiectului se ridica la aproape 6 milioane de euro, cea mai mare parte din suma fiind obtinuta printr-un proiect Phare.

 

Salina are o adancime de 112 metri, dispune acum de o baza de tratament, amfiteatru pentru concerte, teren de minigolf, pista de bowling, loc de joaca pentru copii si debarcader. Asa ca cei care vor , pot sa incerce si o plimbare cu barca.

 

Deocamdata, intrarea este gratuita, intrucat Consiliul Local Turda nu a stabilit inca taxa. Aceasta va fi de aproximativ 15 lei, dar consilierii iau in calcul si varianta de a introduce o taxa mai mica pentru cei care vor doar sa viziteze, iar turistii care doresc sa "testeze" posibilitatile de distractie (plimbare cu barca, o tura la inaltime) sa le achite separat.

 

Anca Baciu

 

Emil Boc si Elena Udrea au facut sport si au dansat la inaugurarea Salinei Turda-VEZI VIDEO si GALERIE FOTO

Comentarii Facebook