Salarii reduse cu 25% la primaria Cluj-Napoca. 7 angajati si-au dat demisia pana acum


Angajatii primariei Cluj-Napoca au primit luni fluturasii de salariu pe luna iulie si au putut vedea ca fostul lor sef, actualul premier Emil Boc, s-a tinut de cuvant: salariile au scazut cu 25%. Sapte persoane si-au dat demisia in ultimele saptamani.

In medie veniturile functionarilor au scazut cu sume cuprinse intre 250 si 400 de lei. "La mine a scazut cu aproape 340 de lei, dar sunt altii la care le-a scazut mai putin venitul, dar din mult mai putin. S-a ajuns ca unii colegi sa aiba acum 700 de lei", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro Dumitru Bobina, secretarul general al Sindicatului Civitas din cadrul primariei Cluj-Napoca.

Din cei 800 de angajati de la primaria Cluj-Napoca, sapte au plecat deja prin demisie la auzul vestii ca salariile vor fi diminuate cu 25%. In urmatoarea perioada sunt anuntate si alte plecari in domeniul privat.

"Oamenii pleaca pentru ca vor sa castige bani mai multi. Pana acum au plecat prin demisie 7 angajati. Au scazut salariile de la 1 ianuarie si pana in iulie cu aproape 50%, in functie de vechime. Am pierdut sporurile de dispozitiv de 25% si sporul de stabilitate cuprins intre 5 si 25% din salariu. Acum vine si aceasta reducere, asa ca sunt unii dintre noi care am pierdut la salariu si 75%", a mai spus Dumitru Bobina.


Angajatii primariei Cluj-Napoca spun ca reducerea salariilor cu 25% ii loveste crunt si ca lipsa banilor ii va afecta in activitatea profesionala zilnica.

Comentarii Facebook