Sala Polivalentă din Cluj are o instalație care o face SPECIALĂ. Spectatorii se vor simți ca în NBA! - FOTO

 

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este cu adevărat de nivel european. Sala va avea 1300 de locuri în tribune retractabile, special gândite pentru ca zona să poată fi ușor adaptată.

 

În total, Sala va avea 7300 de locuri pe scaune, dintre care 1.300 în tribunele retractabile. Astfel, spectatorii care vor sta în primele rânduri se vor simți ca în arenele din NBA, putând să îi vadă pe jucătorii de baschet aproape de ei. Senzația va fi aceeași și la alte sporturi de sală care vor fi găzduite de noua Sală Polivalentă. 

 

Inginerii firmei care a lucrat la sală au explicat pentru Știri de Cluj că, în partea dinspre Someș, nu au fost prevăzute tribune din beton, pentru că ”acolo va fi amplasată scena în cazul unui concert, pentru o vizibilitate cât mai bună. Acolo vor fi tribune retractabile, care vin și i-au locul tribunelor tradiționale când sunt meciuri și nu concerte”.

 

La fel se întâmplă și de jur împrejurul terenului. Acolo sunt deja montate scheletele metalice pe care vor fi fixate scaunele. Acestea se vor plia, iar tribunele se vor retrage.

 

Sala Polivalentă din Cluj va putea găzdui orice fel de sport de sală, mai puțin hochei pe gheață. ”Trebuie un echipament special pentru a putea fi amenajat un patinoar, dar infrastructura sălii permite acest lucru. Pe viitor va putea fi amenajată și suprafața pentru gheață”, au mai spus oficialii firmei.

 

Foto: Tribunele retractabile

 

Primarul Emil Boc a inspectat miercuri, 27 august, Sala Polivalentă. Lucrările sunt finalizate în proporție de 95%, iar acum se fac ultimele teste. 

 

Așa cum am promis, în fiecare lună am organizat o vizită pe șantierul noii Săli Polivalente, pentru a ne asigura că lucrările sunt în grafic și că cea mai mare și modernă sală polivalentă din România poate fi inaugurată la 31 octombrie. Din ce am văzut astăzi, am certitudinea că nu vor fi întârzieri și mai mult, prin sistemele instalate și suprafețele de joc omologate internațional, cred că Cluj-Napoca va fi în scurt timp municipiul cu cea mai bună infrastructură sportivă din țara noastră. 

 

Pe lângă investițiile de la Sala Polivalentă, Primăria Cluj-Napoca a alocat în acest an cca. 1 milion de euro sportului clujean, de la bugetul local. Sper ca și mediul de afaceri să se implice în susținerea echipelor și sportivilor clujeni.

 

Mai sunt 3 săptămâni până la demararea procedurilor de recepție, iar lucrările sunt finalizate în proporție de cca. 95%. Videobox-ul, fabricat în Europa, a fost instalat și testat, poate fi controlat wireless, transmite imagini HD și este unul dintre elementele spectaculoase ale noii Săli, care va fi folosit atât la competițiile sportive cât și în cadrul evenimentelor care se vor organiza aici. Tabelele sunt un alt element interesant deoarece vor putea fi adaptate pentru o paletă foarte largă de sporturi. De asemenea, suprafețele de joc sunt gândite la standarde internaționale - din această perspectivă cea mai grea omologare este, conform executanților, pentru baschet însă și pentru acest sport suprafața specială va fi pregătită”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Cubul VIDEO de la Sala Polivalentă este cu ADEVĂRAT spectaculos. AZI a fost TESTAT - VIDEO

Comentarii Facebook