Sala Polivalentă Cluj și-a cheltuit bugetul pe băutură și gadget -uri, dar l-a dat afară pe un angajat pentru a face economii - FOTO FACTURI


Sala Polivalentă Cluj, prin directorul Ionuț Rusu, a cumpărat în 22 aprilie băutură cât pentru un botez, motivând că este pentru salonul VIP de la Fed Cup, eveniment care a avut loc în 16 și 17 aprilie 2021. 

Povestea acestei achiziții a început în 2 februarie 2021, când directorul Ionuț Rusu a semnat un referat de necesitate pentru aprobarea sumei de 5000 de lei + TVA, pentru achiziția de produse de protocol la Fed Cup.

Untitled.png

BAUTURI 1.jpg

Interesant este, insa, faptul că prin Hotărârea Consiliului Local Cluj-Napoca, din 22 februarie, consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 475 de mii de lei, de la bugetul local, pentru organizarea competiției. În propunerea de buget s-au prevăzut bani pentru asigurarea hranei pentru 250 de persoane și băutură pentru alte 200 de persoane, in total 58 de mii de lei. 

Întrebarea este pentru ce s-au cheltuit cei inca 5000 de lei plus TVA, aprobați de directorul Sălii Polivalente Cluj, Ionut Rusu, daca pentru bautura si catering erau deja alocati 58.000 de lei din bugetul aprobat de Consiliul Local?

Untitled.png

Foto: Lista cu cheltuieli aprobată de Consiliul Local Cluj-Napoca pentru Fed Cup 16 - 17 aprilie 2021

Sala Polivalentă Cluj poate folosi numai căști cu 1200 de lei bucata

O altă achiziție făcută de Sala Polivalentă a vizat cumpărarea unei perechi de căști în valoare de 1.200 de lei bucata, adică mai bine de jumatate din salariul pe lună al unui angajat. Aceste căști ar fi fost folosite de un bugetar pentru a participa la ședintele online, cu toate că există căști cu fir în valoare de 100 de lei. 

WhatsApp Image 2021-06-08 at 18.16.51 (2).jpeg

Căștile cumpărate de Sala Polivalentă costa în magazin de 10 sau chiar 20 de ori ori mai mult decat o pereche de casti obișnuite, cu fir. Desi vorbim de bugetul public, într-un an de criză, când pierderile Sălii Polivalente au fost însemnate, conducerea Salii Polivalente nu a optat pentru niste casti mai ieftine, ci pentru unele dintre cele mai scumpe de pe piata. 

page.jpg

Ce explicație oferă cei de la Sala Polivalentă: ”Au fost achiziționate mai multe seturi de căşti, în scopul de a fi folosite pentru comunicare on-line (şedinţe, comunicare cu organizatorii de evenimente etc.).

Toate achizițiile şi întreaga activitate a societății se desfăşoară pe bază de documente justificative (plan anual de achiziții), legal întocmite, verificate din punct de vedere economic, prezentate în situaţii de control, informațiile fiind publice pe site-ul societății, conform legislaţiei în vigoare. Cele semnalate de dvs nu constituie aspecte cu impact major în bugetul de venituri şi cheltuieli al societății, nu reprezintă criterii de analiză economică pentru a emite opinii cu privire la pierderea sau profitul societății și nici nu influențează politica de resurse umane din cadrul societăţii (reducere / creştere număr de angajați, salarii, distribuire sarcini de servici etc.)”, precizează Cristina Petrovici, managerul de relații publice al Sălii Polivalente Cluj, fosta iubită a directorului Ionuț Rusu. 

O pereche de căști costă peste 60% din salariul unui angajat ce a fost disponibilizat pentru a face economii

Cheltuirea sumei de 1.200 de lei pentru o pereche de căști wireless este enormă, având în vedere că banii s-au cheltuit din bugetul public.

Este clar că Sala Polivalentă nu stătea foarte bine din punct de vedere financiar, deoarece pentru a reduce cheltuielile, directorul Ionuț Rusu a concediat un angajat și a redus salariile. 

În pandemie, conducerea Sălii Polivalente Cluj nu a cumpărat doar haine de lux, ci și ”articole sportive” de la o firmă care vinde crose de golf - FOTO

O dată cu pandemia a fost făcută reducerea de posturi. Eu am fost dat afară la mijlocul anului trecut. Domnul director mi-a spus că se fac reduceri de cheltuieli pentru că, o dată cu pandemia, s-au și oprit evenimentele. Am fost concediat cam din luna iulie 2020. Salariul înainte de pandemie era de 2500 de lei și, după pandemie, a fost diminuat la 1.700 - 1.800 de lei”, a precizat R.M., un tânăr concediat de directorul Ionuț Rusu. 

Directorul Ionuț Rusu călătorea la București cu avionul, când bugetul Sălii era ”găurit” de pandemie

Știri de Cluj a obținut și o factură care arată că directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, se deplasa liniștit cu avionul la București, cu toate că bugetul Sălii era pe minus. Mai jos este o factură pentru două bilete de avion, din intervalul 30.04.2021 - 3.05.2021, adică fix în perioada în care își sărbătorea ziua de naștere. Ionuț Rusu este născut în 1 mai. Sala Polivalentă nu avea niciun eveniment în acea perioadă, fiind închisă, dar directorul ar putea motiva că a discutat cu diverși organizatori, timp de 4 zile.  

Acestea nu sunt singurele deplasări cu ”cântec”. În 2017, când Sala Polivalentă a organizat FIBA EuroBasket 2017, Ionuț Rusu și fosta lui iubită, Cristina Petrovici, au fost plecați tocmai în SUA pentru a analiza parchetul care urma să fie adus și montat în Sala Polivalentă, pentru competiție. 

Cu toate că cei doi au venit foarte documentați din SUA, parchetul adus la Cluj nu a fost păstrat mai departe în Sală de primarul Emil Boc, fiind cumpărat de primarul din Florești, pentru a fi montat în Sala de Sport a școlii din localitate. 

cats.jpg

Sala Polivalentă Cluj PRETINDE că a luat pulovere BOSS (800 lei) sau geci Wellensteyn (1300 de lei) ca echipament de DESZĂPEZIRE

Sala Polivalentă Cluj a cumpărat obiecte vestimentare de lux sau echipamente de la o firmă care vinde articole de golf, în plină pandemie, când locația era închisă. Știri de Cluj a scris două anchete despre aceste cazuri, în urma cărora nimeni din Primăria Cluj-Napoca, instituție care are în subordine Sala Polivalentă nu s-a sesizat public. 

Explicațiile oferite Știri de Cluj nu sunt cele mai credibile. Spre exemplu despre hainele de lux, cumpărate în ianuarie 2021, de la cel mai scump magazin din Vivo, mările Boss (800 de lei bucata), Ralph Lauren sau Wellensteyn (1400 de lei geaca), cei de la Sala Polivalentă au spus că sunt ținute în vestiar și au fost folosite pentru ca angajații să aibă echipamente de calitate cu care să deszăpezească zonele pietonale din jurul Sălii.

Articolele vestimentare la care va referiti dvs. reprezintă echipamente depozitate în vestiarele societăţii şi puse la dispoziția angajaților pentru perioadele în care munca depusă de aceştia se desfăşoară în exteriorul clădirii, în sezonul rece (deszăpezire căi acces, intrare / ieşire parking, trotuare, debarasare zăpadă acoperiş / terase etc, pe timp de iarna). Articolele vestimentare menționate de dvs sunt achiziţionate din magazine din rețeaua comercială publică, criteriul de achiziție fiind calitatea şi durabilitatea”, precizează cei de la Sala Polivalentă.

Factura emisă de Peek & Cloppenburg și datele oferite de firmă arată exact ce s-a cumpărat pentru ”angajații” de la Sala Polivalentă afectați de pandemie, care aveau lefurile tăiate și fuseseră dați afară.

1. Cămașă Polo Ralph - 629 lei

2. Jeans Boss - 779  lei

3. Jerseu Boss - 989 lei

4. Hanorac Boss - 729 lei

5. Hanorac Noss - 499 lei

6. Jeans Joop! - 359 de lei

7. Hanorac Boss - 319 lei

8. Jachetă Wellensteyn - 1399 lei

9. Hanorac Boss - 979 lei

10. Costum Boss + pantaloni Boss - 679 lei

Produse pentru femei:

11. Jachetă Wellensteyn - 1199 lei

12. Bluză Ralph Lauren - 183 lei 

Vezi aici facturile cu hainele de lux!

Surse din rândul angajaților Sălii au afirmat că aceștia sunt extrem de revoltați de dezvăluirile făcute de Știri de Cluj, în legătură cu cheltuielile făcute de directorul Ionuț Rusu, întrucât lor le-au fost scăzute salariile, care erau oricum mici.

În cazul în care directorul nu va fi demis de primarul Emil Boc, aceștia vor demisiona în bloc.

Comentarii Facebook