Să cunoaștem Asociația din Cluj care a ajutat aproape 1600 de refugiați ucraineni cu cazare și hrană. Pentru ei a fost ca pe front - FOTO


Asociația Medical International Rescue din Cluj-Napoca s-a implicat în ajutorarea refugiaților din Ucraina, fiind probabil cea mai activă organizație clujeană. Aproape 1600 de persoane din Ucraina au fost ajutate până acum. 

Planul roșu, un cod intern de activare al personalului 24 din 24 pentru asistenta medicala de urgență, s-a activat în 26 februarie.

274728375_136371112208180_418021513278800799_n.jpg

Din prima zi au fost cazați oameni la DoubleTree by Hilton (3 mame + 5 copii), Vila Rao și pensiunea Gabi.

Greul abia urma să vină, o dată cu valul mare de refugiați

Voluntarii și membrii Asociației au spus că primele 26 de ore au fost poate cele mai grele din viața lor. ”Vă garantam ca a meritat tot efortul, lacrimile, entuziasmul, oboseala, foamea si disperarea din unele momente! Spre dimineata (27 februarie), după câteva drumuri cu mai multe echipe la Gara Cluj pentru a prelua persoane refugiate si a le transporta la locurile pregatite cu atat de mult suflet de partenerii noștri hotelieri, am primit cel mai frumos sentiment pe care-l poate trai un salvator! Am avut deosebita plăcere sa preluam 8 persoane venite din vama Siret cu niște taxiuri, 8 persoane care deși nu legau niciun cuvant in alta limba decat Ucraineană, au reușit sa ne transmita niște emoții de mult uitate! Am înțeles ca încă suntem oameni! Si asta a valorat mai mult decat orice bun material existent! Erau 3 doamne si 5 copii dintre care o fetita nu mai mare de un anisor! Am reușit sa le cazam la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Cluj, incercand ca pentru puținul timp pe care urmau să-l petreacă in tara noastra, sa fie unul de neuitat! Deși nu mai puteam niciunul din noi sa mai citim nici măcar de pe pliantele noastre de obosiți ce eram, am reușit totuși sa vedem printre caciuli si măști niște ochi în care reaparea speranta, umanitatea și liniștea! A fost momentul in care noi am reușit sa ne resetăm, sa realizam de ce facem asta și cât de complex e cuvantul “salvator”!!!

Ne inclinam in fata voastra ingeri din umbra si nu in ultimul rand, ne închinăm și în fata voastra Femei Ucrainience pentru puterea de care ati dat dovada!”, au transmis cei de la Asociație.

Zilele s-au succedat ca vântul pentru inimoșii de la Asociația Medical International Rescue din Cluj-Napoca.

Asociația a ajuns rapid la 1600 de refugiați ucraineni ajutați

În ultimele zile am învățat sa comunicăm prin zâmbete, prin semne. Am fost înțeleși vorbind romană și am înțeles nevoile celor pe care ii ajutam doar din priviri și lacrimi. 

Astăzi este a 7-a zi pentru noi. A șaptea zi începe plina de emoții. Plină de lacrimi, dar și zâmbete de recunoștință și mulțumire. Am pierdut numărătoarea orelor nedormite, dar cert este faptul ca sediul nostru nu a fost nicio clipă indisponibil. Am reușit să ne mobilizăm excepțional, astfel că pe lângă un pat cald, le-am oferit constant și câte 3 mese pe zi și asistență medicală de specialitate absolut tuturor.

img-16.jpeg

Îmbrățișările calde ale copiilor, mamelor, bunicilor, taților pe care am reușit sa ii ajutam ne dau putere. 

Putere de a nu plânge in fata lor, putere de a fi prezenți 24/24, putere de a lupta sa le oferim condițiile optime”, au mai transmis reprezentanții organizației. 

”În haosul acesta, gândul că am ajutat deja aproximativ 1548 de refugiați, ne ajută să ne limpezim mințile și să rămânem asumați, deoarece știm că oamenii au in permanenta nevoie de noi!”, au încheiat ”salvatorii” clujeni.

Munca lor continuă. 

Pentru donații și alte informații puteți să le accesați site-ul.

Comentarii Facebook