Duminica 28 Aprilie

S-a stins din viață doctorul Ioan Figan, renumit medic pediatru clujean. Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Sâmbătă, la vârsta de 71 de ani, a murit renumitul medic pediatru clujean, Ioan Figan. Acesta a fost primul preşedinte al Casei de Asigurări Cluj şi director al Spital Copii din Cluj-Napoca.

Absolvent al UMF „Iuliu Hațieganu”din Cluj-Napoca în anul 1980, Ioan Figan a parcurs toate gradele universitare, prin concurs, pană la gradul de conferențiar. A fost medic primar pediatrie din anul 1996, Doctor în medicină din anul 2000. Activitatea didactică a efectuat-o cu studenții (medicină și stomatologie) din perioada de asistent universitar, ca și stagii clinice, urmate și de cursuri universitare și postuniversitare.

Activitatea științifică:

Autor al monografiei „Etiologia actuală a enterocolitelor la copil”, ca unic autor; autor a 7 capitole în volumele de Pediatrie sub redacția Prof. univ. Miu Nicolae, edițiile 1 și 2; autor al unui capitol în Patologia Adolescentului, sub redacția Prof. univ. dr Miu Nicolae; autor a 28 lucrări științifice publicate în reviste în extenso în reviste din țară și patru în reviste din străinătate.

Apartenența la societăți științifice:

  • Membru fondator, secretar și membru al Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie Pediatrică,
  • Asociația Română de Mucoviscidoză,
  • Societatea Română de Biominerale.

Din anul 1997, până în 2009 a ocupat prin concurs, posturi de conducere (post de director al Spitalului de Copii, președinte al CJAS, manager al Spitalului de Copii), perioadă în care a efectuat doar cursuri cu studenții, conform legii.

Foto: Ziua de Cluj

Comentarii Facebook