S-a prăbușit viața de noapte din Cluj? ”Cum am ajuns să fim la nivelul la care erau Targu Mures, Brașov, Alba Iulia, Dej acum 15 ani?”


Tot mai mulți tineri atrași anii trecuți de faptul că în Cluj-Napoca este o viață de noapte vibrantă se plâng acum că la acest capitol Clujul stă foarte prost. 

Pe măsură ce a crescut numărul evenimentelor care se organizează în oraș, fiind și 3 - 4 evenimente pe weekend, s-a prăbușit piața localurilor de noapte, discoteci, cluburi. 

Am 35 de ani și sunt nascut si-am crescut în Cluj. Mi se pare mie sau după pandemie viața de noapte în oraș e doar o umbra a ce a fost?

În Cluburi am fost anul trecut și anul asta și mi se par goale sâmbătă seara, ca să nu mai zic că la ora 4 deja era închis chiar tot ca-n starea de urgență, asta în condițiile în care în studenție ( anii 2007-2013 ) bubuia chiar și în timpul saptamanii. Chiar și în clipurile ce apar pe instagram/facebook la stories pe paginile cluburilor mi se pare ca sunt cam goale.

În seara asta am discutat cu un taximetrist și mi-a confirmat ceea ce mulți alți prieteni mi-au zis la randul lor: viața de noapte în Cluj s-a prabusit pur și simplu și cică în toata Romania e problema asta.

Cândva am citit (anul trecut) un articol cum ca cluburile nu mai sunt la modă pentru generatiile tinere.

Voi ce parere aveti? Ce s-a intamplat cu viața de noapte, după parerea voastra, ce ne-a adus în situația de a fi la nivel la care erau Targu Mures, Brașov, Alba Iulia, Dej acum 15 ani?

E din cauza inflației? E din cauza ca generatiile mai tinere sunt mai introvertite? E din cauza drogurilor (oamenii se drogheaza mai ușor acasă unii la alții decât în public), e din cauza pandemiei ca s-a obișnuit lumea sa stea acasă?”, se întreabă un clujean.

Prețurile exagerat de mari îi țin pe tineri departe de cluburi

Se pare că în cluburile clujene o bere a ajuns să coste 18-21 de lei. ”Dacă berea a ajuns să coste mai mult decât vârsta celor care vor s-o consume, de ce să mai frecventeze locul ăla?”, a explicat altcineva.

Pentru mine la 30 de ani, sta așa treaba. În perioada aia, 2010-2015 pentru mine era 5 lei berea in Shelter și în Flying. Ieseam cu 50 lei si aveam și de țigări și de bere lejer. Acuma, nu mai fumez, și fără 150 n-am ce face. Intrarea 20-50 lei, berea 15-20, un shot 20-25”.

Comentarii Facebook