Pățania unui clujean la cunoscutul Anticariat Academic: ”E chiar un anticariat de prestigiu sau un cuib de snobi?”


Un clujean pasionat de carte a intrat în cunoscutul Anticariat Academic din centrul Clujului, dar atitudinea față de el o consideră cel puțin nepotrivită.

Omul a spus că inițial a fost supravegheat să nu cumva ”să pună mâna” pe o carte, iar apoi prețurile practicate i s-au părut uriașe. O altă problemă a fost indiferența și lipsa de amabilitate. 

Am obiceiul de a umblă prin anticariate, de a lua la pas orașul în căutare de cărți mai vechi sau noi. Le prefer în principal datorită prețului mai redus, găsind volume de 50-60 lei noi la 5-10 lei puțin uzate : )

În fine, de când sunt student am descoperit 2-3 locuri faine, cu cărți ok și ieftine (chiar și un loc unde orice volume 10 lei). Făcând schimb de impresii cu cineva, mi s-a recomandat Anticariat Academic. L-am localizat ușor, am intrat, am salutat (nimic neobișnuit în tinuta sau comportamentul meu) însă am fost tratat cu o răceală și cu o bănuială teribilă, încă mă amuză cum doamna ”își făcea de lucru” unde mă uităm și eu. Intrebasem de o carte, mi se trântește un preț 1200 lei. O caut pe google, prima ofertă pe olx: 150 lei.

Auzisem că este un anticariat bun, însă atât bănuiala angajatei, cât și aroganța partenerului cu care am schimbat 2-3 impresii despre cartea veche românească m-au făcut să mă simt oribil. Întrebarea mea este dacă e chiar un anticariat de prestigiu, care are o istorie în spate, caz în care l-am judecat eu greșit, sau e doar un cuib de snobi”, a relatat un clujean o experiență de la anticariatul din centrul Clujului.

Se pare că și alți oameni au avut experiențe similare:

La fel am pățit și eu, vine după tine și se uită nu cumva sa furi vreo carte”, ”Am avut și eu o experiență similară acum 2 ani când am mers să caut un volum care îmi lipsea dintr-o serie de cărți. Doamna vorbea cu domnul despre mine la persoana a 3-a ca și cum nu aș fi fost prezentă la discuție... Pe lângă acest episod, într-adevăr prețurile sunt, în opinia mea, exagerate (nu demne de anticariat - și nu mă refer la volumele care sunt 'ediții speciale/limitate'&all that jazz), iar tratamentul rece primit nu lasă tocmai o impresie bună”.


Comentarii Facebook