S-a însurat ”prințul” țiganilor din Cluj. Lui Dragoș Roșianu i-au cântat Florin Salam și Sandu Ciorbă - FOTO

 

Țiganii din Cluj au chefuit duminică la nunta nepotului lui Aurel Roșianu, președintele Partidei Romilor din Cluj, dar și șeful țiganilor din Gilău.

 

La nuntă au fost invitați deputatul romilor, Nicolae Păun, nașul mare, dar și maneliști de primă mână, Florin Salam și Sandu Ciorbă, care au întreținut atmosfera.

 

”Prințul Dragoș” și aleasa lui au ajuns la Primăria din Gilău pentru cununia civilă, duminică seara, în jurul orei 19.30. ”Asta-i nuntă de valoare, se dansează de plăcere când e vorba de lovele”, a cântat manelistul, care a încasat 200 de lei de la ”prinț”, pentru efort. Primarul comunei Gilău, Dumitru Sfârlea, a fost chemat la microfon, în curtea Primăriei, pentru a-i întâmpina cum se cuvine pe cei doi miri, dar a refuza pentru a nu se face de râs. Deputatul Păun, nașul mare, a fost și el stânjenit de toată nebunia din curtea Primăriei din Gilău. 

 

Preotul din comună, Iosif Hulpe, a fost și el la dispoziția cuplului ”princiar”. El a așteptat alaiul la biserică mai bine de o oră, deoarece mirii au întârziat, fiind opriți pe drum de țigani de nenumărate ori pentru a-i felicita. După ceremonia religioasă, alaiul s-a dus direct la Teatrul Naţional din Cluj, pentru pozele de nuntă, accesul fiind prelungit până după ora 22.00 pentru ca ”prințul” Dragoș să se simtă cât mai bine. 

 

Petrecerea de nuntă a avut loc la Hotelul Napoca, după ora 22.30. Cap de listă au fost maneliștii Florin Salam, Sandu Ciorbă, dar şi alte staruri locale ale muzicii de petrecere. Au lipsit politicienii, mai puțin consilierul judeţean Mihai Szeplekan şi primarul din Gilău, Dumitru Sfârlea. 

 

Mesenii au fost tratați regește, cu purcei în lapte, somoni sau păstrăvi şi până la băuturi fine. Petrecerea s-a prelungit până târziu în noapte.

Comentarii Facebook