S-a aflat care a fost cauza morții Laurei Roșca, artista din Cluj găsită pe litoral! A lăsat multe întrebări fără răspuns


Anchetatorii din Constanța spun că Laura Roșca a murit prin ”asfixia mecanică prin înec, fără urme de violenţă”. 

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Mădălina-Sorina Vlangăr, a declarat că Laura Roşca, cunoscută drept DJ Lalla, a murit înecată. Rezultatul probelor toxicologice nu este gata, iar anchetatorii iau în calcul fie un act suicidal, fie un accident, având în vedere că marea era agitată în acea zi, iar salvamarii arboraseră steagul roşu.

La data de 28 septembrie, la ora 10.11, am primit un apel 112, prin care Poliţia staţiunii Mamaia a fost sesizată de o turistă aflată în trecere cu privire la faptul că pe plajă, în dreptul restaurantului Diplomatic, se află cadavrul unei tinere, adus la mal de apă. Echipa operativă s-a deplasat la faţa locului, într-un timp de reacţie mai mic de cinci minute, fişa de eveniment arată două minute, unde au constatat absenţa semnelor vitale şi totodată şi a urmelor de violenţă. Personalul ambulanţei a constatat decesul femeii. Echipa a efectuat cercetarea la faţa locului, iar cadavrul a fost preluat la morga Cimitirului Constanţa pentru efectuarea necropsiei. S-a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă, sub conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa”, a mai afirmat Mădălina-Sorina Vlangăr.

Laura Roșca a intrat în mare și a fost găsită pe plajă, fără suflare. ”Au fost ridicate ulterior imagini video, au fost audiaţi martori, iar în certificatul de constatare a decesului a fost menţionată drept cauză asfixia mecanică prin înec, fără urme de violenţă. Au fost prelevate probe toxicologice şi histopatologice. La acest moment nu avem raportul cu rezultatul analizelor, iar din toate datele pe care le avem la acest moment, luăm în calcul fie un act suicidal, fie un accident. Când spun accident, spun auto-provocat, fără intervenţia altei persoane. Aş fi vrut să menţionez că de trei zile, inclusiv în ziua producerii evenimentului, salvamarii aveau arborat steagul roşu din cauza valurilor puternice”, a continuat şeful IPJ Constanţa, conform news.ro. 

Colegii mei au desfăşurat activităţile poliţieneşti cu viteză de reacţie, aşa cum o fac în toate cazurile asemănătoare. Nu se pune problema vreunei sancţiuni disciplinare la acest moment, aşa cum a apărut în spaţiul public. Doresc să menţionez că declaraţia mea se referă strict la activitatea poliţienească, nu la cea de urmărire penală, palier pe care nu am ce să le reproşez în acest moment colegilor mei”, a mai declarat şeful IPJ Constanţa.

Laura Roșca, 34 de ani, era originară din Turda, dar locuia la București. Ea a fost găsită decedată joia trecută, pe plaja din Mamaia.

Aceasta s-a cazat în Mamaia, la un bărbat pe care l-a cunoscut pe TikTok. Acesta a fost audiat și la ieșire a declarat că nu va comenta cazul până la finalizarea anchetei.

Nu am nici cea mai mică idee dacă a fost singură pe plajă. Vă spun că este o anchetă în desfăşurare, nu am să comentez nimic. Doar condoleanţe familiei. Vă rog frumos", a declarat Bogdan Munteanu, gazda Laurei Roşca.

Lalla ar fi plecat din apartament înainte de zori, tocmai pentru a prinde răsăritul. I-ar fi transmis o fotografie cu acest moment surorii gemene, care locuieşte în Anglia. Telefonul care a rămas trei zile pe plajă mai sună şi acum. Cu o lună înainte să ajungă la mare, Laura Roşca fusese internată pentru a se trata de depresie, spun apropiaţii săi. Îşi ascundea însă bine suferinţa, scrie Observator.

Autopsia a arătat că Lalla a murit înecată, însă poliţiştii trebuie să stabilească dacă era singură sau nu în momentul în care a intrat în mare. Camerele de supraveghere din dreptul clubului, care ar fi putut lămuri misterul, nu funcţionează. Ancheta continuă. În acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

S-a vorbit că a fost zguduită de o dramă din familie și s-a certat cu iubitul, motiv pentru care a ajuns la Mamaia. Ea a fost găsită moartă în zona cluburilor din Mamaia, adusă de valuri. Numai procurorii vor putea răspunde la toate întrebările din acest dosar.

Comentarii Facebook