Rugăciune împotriva avortului la Cluj. Oamenii s-au adunat în fața Clinicii Stanca - FOTO

 

Zeci de clujeni au aprins lumânări și s-au rugat în fața Clincii ”Dominic Stanca”, în cadrul campaniei ”40 de zile pentru viaţa” care luptă împoriva avortului. 

 

Campania ”40 de zile pentru viaţa” a fost deschisă în seara de 17 februarie 2015, la Cluj-Napoca, printr-o întâlnire la Hotel „Victoria”, unde, alături de echipa de tineri care au organizat această iniţiativă pe plan local, au fost invitaţi reprezentanţi ai Bisericilor clujene, ai unor asociaţii şi mişcări pro-life, persoane care susţin apărarea vieţii.

 

Au fost de faţă PS Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, Confratele piarist, romano-catolic, George Fodor, Pastorul Valentin Tartamuş de la Biserica Apostolică "Râul Vieţii", români, maghiari, catolici, ortodocşi, neoprotestanţi, au venit în apărarea celui mai mare dar al lui Dumnezeu, darul vieţii, au dorit să spună public: "nouă ne pasă!".

 

Seara a început printr-o prezentare de film despre amploarea şi roadele celor „40 de zile pentru viaţa”, în Statele Unite ale Americii, unde, ca urmare a celor 15 campanii la nivel naţional, „mai mult de 9.600 de copii, împreună cu mamele lor, au fost scutiți de la tragedia avortului”. 

 

Dan şi Iulia Călinescu, coordonatori ai manifestării la Cluj-Napoca, i-au chemat pe credincioși la la post şi rugăciune, dar şi la prezenţa efectivă în faţa clinicii de obstetrică-ginecologie (II) ”Dominic Stanca”, pe B-dul 21 decembrie 1989, nr. 57, timp de 40 de zile (între 18 februarie-29 martie 2015), zilnic între orele 7.00-19.00. Toţi cei care doresc să ia parte la această veghe sunt chemaţi la o prezenţă paşnică, rugătoare, purtând mesajul ferm în apărarea vieţii umane.

 

De multe ori femeilor aflate în pragul unui avort, li se pare că nimănui nu-i pasă, că sunt lăsate singure sau chiar împinse spre acest pas, fără ca ele să-l dorească - a spus Iulia Călinescu - dar noi, împreună, afirmăm adevărul că viaţa este creată după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, fiecare viaţă este importantă şi pentru aceasta ne unim în rugăciune, post şi veghe, să dăm această mărturie: că nouă ne pasă!  Sper ca în aceste 40 de zile să vedem vieţi salvate şi să simţim mâna lui Dumnezeu în viaţa noastră. Noi suntem instrumentele lui Dumnezeu şi putem să trezim conştiinţele celorlalţi, să fim o mărturie vie că viaţa este preţioasă”, a spus Iulia Călinescu.

 

Cu lumânări în mâini, toţi participanţii la momentul de prezentare s-au îndreptat apoi spre clinica „Dominic Stanca”, unde a avut loc prima veghe, cu meditaţie, rugăciune, lectură din Evanghelie, apoi PS Florentin a dat binecuvântarea de început a campaniei.

 

Comentarii Facebook