Rotary lumineaza joi cladirea Clinicii Medicale 2 din Cluj-Napoca


Clubul Rotary va lumina joi, 23 februarie, cladirea Clinicii Medicale II cu ocazia Zilei Mondiale Rotary International si inceperea campaniei de eradicare a poliomielitei.

"Am ales aceasta cladire importanta a Clujului pentru insemnatatea sa ca institutie universitara, prin care au trecut pasii tuturor celor care au studiat in scoala medicala clujeana", a afirmat Dan Dutu, Presedintele clubului.

Evenimentul va incepe cu iluminarea cladirii la ora 18.00, urmand ca apoi sa fie intonat imnul de stat al Romaniei si imnul Rotary International, carora le vor urma discursuri ale unor reputate persoane publice din domeniul medical.

Anul acesta se implinesc 107 ani de la infiintarea Rotary International si 27 de ani de la inceperea proiectului pentru eradicarea poliomielitei pe glob.

Pana astazi, Rotary International a contribuit cu peste 850 milioane de dolari pentru a imuniza impotriva poliomielitei mai mult de 2 miliarde de copii din 122 tari ale lumii. Rotary International a reusit sa mai stranga mai mult de 2/3 din 200 milioane de dolari, in contrapartida donatiei de 350 milioane de dolari venita de la Fundatia Bill & Melinda Gates.

Rotary Club Cluj-Napoca Cetatuie a fost fondat în anul 2007 si este cel de-al patrulea club Rotary din municipiul Cluj Napoca.

Comentarii Facebook