Romii din Cluj cer ghiozdane și haine de școală din bani europeni

 

Mai multe organizații rome cer ghiozdane și haine de școală din bani europeni și reclamă că Ministerul Educației le blochează proiectele de finanțare. 

 

Sunt o multime de proiecte din fonduri europene pentru romi de zeci de milioane de euro care se implementeaza doar pe hartie iar in comunitatile de romi nu ajunge niciun ban”, precizează Aurel Pascu, președinte Fundației Roma Umanitate.

 

Vom sesiza Comisia Europeana pentru a introduce obligativitatea ca aceste fonduri pentru romi sa fie dirijate catre beneficiar direct organizatiile rome nu alte organizatii si institutii deoarece nu dorim sa se repete situatiile de de acest gen , dorim ca aceste proiecte sa fie implementate de catre organizatiile rome cu reprezentanti din cadrul etniei deoarece noi cunoastem situatia exacte a comunitatilor de romi  pentru implemetarea acestor proiecte  pe diferite domenii -sanatate ,cultura,educatie,locuri de munca etc si avem deasemenea obligativitatea morala de a ridica comunitatea din care si noi facem parte.

 

Este de neconceput ca intr-o Romanie europeana copii de romi sa nu aiba ghiozdan, haine de scoala s.a.m.d, iar banii care  trebuiau sa ajunga la acesti copii nevoiasi au ajuns la guvernanti pentru a cumpara laptop-uri de ultima generatie. Noi tiganii traim intr-o Romania a ”tiganiei”, a mai spus Pascu.

Comentarii Facebook