Tiganii au protestat in timpul slujbei de sfintire a terenului pe care se va construi sediul Facultatii de Teologie - VIDEO

Romii care au fost evacuati de pe strada Coastei au protestat in timpul slujbei de sfintire a locului pe care va fi construit sediul Facultatii de Teologie.

 

Peste o suta de romi au participat la slujba care a fost oficiata de mitropolitul Clujului, IPS Andrei. Romii au fost despartiti de ceilalti participanti la slujba printr-un cordon de mascati, dupa ce initial li s-a interzis accesul in zona.

 

Protestatarii au purtat pancarte pe care scria "Mila?", "Spatiu de unde am fost alungati", "Case pentru romi, nu pentru Dumnezeu", "Primaria a evacuat oameni saraci", "Teologie sociala = furt de la saraci", "Biserica grasa, vreau a doua casa", "Mergeam la scoala, acum la gunoi".

 

"Am venit sa participam la sfintire si suntem opriti de Politie fara niciun argument. Am spus ca vom fi pasnici, dar s-a format un cordon de politisti si nu ne dau voie sa asistam la sfintire. Ma întreb care mai este rolul social al Bisericii Ortodoxe", a declarat Adrian Dohotaru, reprezentant al Grupului pentru Actiune Sociala, care sprijina protestele romilor.

 

"Orasul nostru merita un asemenea campus. Am vazut ca exista si nemultumiri adiacente, dar noi, cand am cerut loc pentru facultate, nu am stiut nimic despre problemele romilor. Din cate inteleg protestul este fara obiect, deoarece romii nu ar fi putut construi nimic aici", a afirmat mitropolitul Clujului, IPS Andrei.

 

Pe strada Coastei, consilierii locali au aprobat darea in folosinta gratuita a unui teren de 5.000 de metri patrati catre Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului pentru construirea unui campus teologic.

 

In decembrie 2010, romii au fost fortati de autoritati sa se mute de pe strada Coastei in zona Pata Rat.

 

Vezi si

Locuintele modulare construite pentru romi la Pata Rat, pline de igrasie si cu pereti fisurati

Rromii mutati la Pata Rat au protestat in piata Lucian Blaga: Primarul ne-a mutat in ghetou - VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook