Rromii mutati la Pata Rat au protestat in piata Lucian Blaga: Primarul ne-a mutat in ghetou - VIDEO si FOTO


Circa 50 de rromi, care au fost mutati de pe strada Coastei, din cartierul Gheorgheni, in locuintele modulare de la Pata Rat, au protestat miercuri, 19 ianuarie, de la ora 14.00, in Piata Lucian Blaga.

Oamenii spun ca primaria i-a mintit si le-a promis locuinte moderne pentru a-i determina sa accepte mutarea, dar la Pata Rat au ajuns sa locuiasca 10-11 intr-o camera.

"Am dori sa vina domnul primar aici, in primul rand, si sa vina sa locuiasca cu noi in baracile alea unde ne-o bagat cu cate 7-8 copii. Ne culcam pe jos. Au zis ca e parchet pe jos, dar ne culcam pe jos, unde e linoleum. Ne-a putrezit toata mobila. Suntem oameni bolnavi, cardiaci. Ne-au bagat acolo sa nu avem cum sa venim la medic. Trei ore face o ambulanta pana acolo!", a afirmat una dintre femeile care a participat la protest.

O alta femeie a declarat ca are contract semnat cu primaria Cluj Napoca, prin care i-a fost alocat un apartament cu doua camere la Pata Rat, dar in realitate are numai o camera.

Pavel Doghi, presedintele Asociatiei Amare Prhala, a declarat ca a organizat protestul in strada pentru ca romii sunt disperati. "Am recurs la aceasta actiune pentru ca nu am avut de 10 luni intelegere la primaria Cluj Napoca. Nu au conditii nici de viata decenta in acele modulare, pentru ca sunt incepand de la 7 si pana la 15 persoane intr-o camera de 15, respectiv 19 metru patrati".

Pavel Doghi a mai spus ca romii dusi fortat la Pata Rat nu au posibilitati sa mearga la lucru, iar copiii nu se pot duce la scoala.

Comentarii Facebook