Daca veti merge sa mancati din frigaruia record de 100 metri, veti ajuta copiii dependenti de dializa sa vada marea!

Frigaruia record de 100 de metri va fi realizata in cadrul Festivalului "Zi-le de Cluj" de bloggerii clujeni, coordonati de bloggerul culinar Adrian Hadean. Frigaruia va fi gatita sambata 28 mai 2011, pe str Mihail Kogalnicanu, incepand cu ora 17.

 

Clujenii care vor manca din frigaruie vor ajuta copiii dependenti de dializa sa mearga la mare. Initiatorul evenimentului, Adrian Hadean, a decis ca frigaruia sa fie oferita clujenilor in schimbul unei donatii modice, care sa constituie un fond pe care bloggerii il vor oferi tinerilor cu insuficienta renala cronica din cadrul Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie Claudia Safta.

 

"Aceasta boala cumplita nu iarta si, din pacate multi dintre copiii care sufera de insuficienta renala cronica se indreapta spre un destin nemilos, care nu le permite sa ajunga la varsta maturitatii. A merge la mare este pentru acesti tineri un vis, iar  conditiile speciale pe care le impune necesitatea de a face zilnic dializa, transforma un lucru banal pentru multi dintre noi, o vacanta, la un vis greu de indeplinit pentru acesti suferinzi. Vom oferi fiecare portie din cea mai lunga frigaruie din lume, frigaruia bloggerilor contra unei donatii de 5 lei, care va fi depusa intr-o urna special amenajata. Cu  banii obtinuti vom putea sa implinim acest vis al tinerilor cu insuficienta renala cronica", a declarat  bloggerul culinar Adrian Hadean.

 

Tabara de vara este organizata in fiecare an cu mari eforturi de catre Asociatia  clujeana "Claudia Safta" care are ca obiect de activitate ajutorarea tinerilor ai caror rinichi nu functioneaza, iar viata lor nu poate fi despartita de aparatele de dializa.

 

Comentarii Facebook