Romeo Couți, directorul TVR Cluj, schimbat în urma restructurării. Cine ar putea să îi ia locul

 

Romeo Couți l-a supărat foarte tare pe directorul general al TVR, Claudiu Săftoiu, după ce a protestat în stradă alături de angajații TVR Cluj, iar acum suportă consedințele, nu îi va fi reînnoit contractul.

 

Conducerea de la București a desființat, potrivit noii organigrame a televiziunii, posturile de directori de stații locală. În locul acestora, vor fi numiți din data de 1 februarie coordonatori cu funcție de producători executivi. 

 

Romeo Couți este director până în 1 februarie, iar apoi se schimbă organigrama. Dispare funcția de director, iar conducerea va fi asigurată de un coodonator, iar sub el vor fi alți doi producători executivi, unul va conduce minoritățile, iar altul redacțiile de știri și programe”, au declarat surse din TVR Cluj.

 

Necazurile pentru Couți au început în octombrie 2012, când a ieșit în stradă alături de angajații TVR Cluj nemulțumiți de disponibilizările anuțate. ”El a semnat că este de acord cu restructurarea și a trimis la București lista angajaților, dar după două zile a ieșit în stradă cu sindicatele și a dat declarații împotriva conducerii și l-a blamat pe Claudiu Săftoiu. Când s-a dus la București a fost luat la rost, dar a explicat că el era numai în trecere și că nu a protestat”, au precizat sursele citate. Vezi AICI ce a spus Couți la protestul din octombrie.

 

Couți a încercat să îl impună în noua funcție de coordonator al TVR Cluj pe Karen Sebesi, apropiatul lui, dar s-ar părea că tentativa a eșuat. Cei de la București ar preferă să aducă sânge proaspăt și tânăr în acest post, fiind preferat tânărul Adrian Rozemberg, angajat la TVR Cluj de circa 2 ani.

 

Couți se apără și spune că desfiițarea postului ar putea fi ilegală. ”Nu pot declara nimic. Am aflat ca desfiinteaza posturile de conducere si numesc interimari. Nu stiu daca e legal. Daca ma intrebati pe mine, nu e. Maine voi afla care este manevra lor si promit sa va acord un interviu pe larg”, a declarat Romeo Couți, pentru facemMEDIA

 

Interesant este că viitorul coordonator al TVR Cluj trebuie să fie angajat al instituției, neputând fi aduși oameni din exterior. Numele noului șef va fi anunțat zilele următoare.

 

Foto: Couți la protestele din octombrie 2012

Comentarii Facebook