Românii care vor să afle ONLINE cât mai au până ies la pensie întâmpină o problemă neașteptată: sunt chemați la GHIȘEU


Românii care sunt curioși să afle ce vechime au în câmpul muncii, care este stagiul de cotizare și cât mai au până vor putea ieși la pensie, nu pot afla aceste informații prin intermediul online. Practic, ca să ajungăla obținerea informațiilor, românii doritori, au de făcut un drum până la Casa de Pensii.

Primi pași trebuie făcuți în online: se completează un formular pe site-ul Casei Naţionale de Pensii cu datele personale ale solicitantului, iar după completare şi valdiare acest formular trebuie tipărit şi depus, împreună cu o copie după cartea de identitate a solicitanului, în format fizic la sediul Casei Judeţene de Pensii.

Pentru acest lucru, românii trebuie să stea la coadă, să semneze formularul și să depună documentația în fața funcționarului Casei Județene de Pensii, după care durează în jur de 72 de ore până când solicitantul va primi pe emailul său un link cu care se activează contul online.

Oficialii Casei Naţionale de Pensii spun că prezenţa fizică este necesară pentru că doar cu semnătura dată în format fizic solicitanul îşi poate exprima acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi în plus, potrivit oficialilor Casei Naţionale de Pensii, în acest fel se asigură menţinerea integrităţii datelor personale proprii, potrivit Observator.ro.


Comentarii Facebook