Și-a pus „șapca” de muncitor calificat și a ieșit la tras „țepe”. Cum sunt înșelați clujenii de muncitori fără autorizație


Polițiștii clujeni au reținut un nou „țepar”. De data aceasta, este vorba despre un bărbat de 37 de ani, din municipiul Deva care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și efectuarea fără autorizație a serviciilor de reparație și mentenanță pentru echipamente de instalații termice și electrice.

La data de 23 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 37 de ani, din municipiul Deva, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și efectuarea fără autorizație a activităților privitoare la repararea, întreținerea, exploatarea sau modificarea instalațiilor ori echipamentelor, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal, respectiv Legea nr. 64/2008”, anunță IPJ Cluj.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada august 2020 – martie 2022, a.c. cel în cauză, prin intermediul unor anunțuri postate pe o platformă online de intermediere vânzări, ar fi prezentat servicii de reparație și mentenanță pentru echipamente de instalații termice și electrice, fără a deține autorizație în acest sens, fiind astfel contactat de mai multe persoane din județul Cluj, notează sursa citată. 

În urma cercetărilor s-a constatat că ulterior deplasării la locuințele persoanelor în cauză pentru prestarea serviciilor respective, ar fi solicitat și primit diverse sume de la acestea sub pretextul achiziției unor piese de schimb sau costului reparației, însă fără a finaliza activitățile promise, cauzând un prejudiciu în valoare totală de peste 15.000 de lei. 

Polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat magistraților Judecătoriei Cluj, pentru dispunerea unei alte măsuri preventive.

Comentarii Facebook