Rezultatele de la Evaluarea Națională se anunță ANONIM! Elevii își caută rezultatele pe baza unui un cod unic


Inspectoratul Școlar Județean Cluj anunță că, din acest an, rezultatele la Evaluarea Națională nu se vor mai afișa pe baza numelor elevilor, datele cu caracter personal fiind anonimizate.

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel”, informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

În acest sens, astăzi, 17 iunie 2020, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen au tipărit din aplicația informatică EvNat un raport ce conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului:  Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). Raportul a fost  distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise la disciplina matematică. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene. 

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media. 

Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen au informat candidații, în cursul acestei zile, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Decizia a fost luată, inclusiv, în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului.

Comentarii Facebook