Revoluția din 1989, comemorată la Cluj-Napoca: Aproape că regretăm că am ieşit în '89 în stradă - FOTO și VIDEO

 

Circa 100 de persoane au participat, vineri, 21 decembrie, la un marş de comemorare a eroilor Revoluţiei de la Cluj din decembrie 1989. Unul dintre liderii revoluţionarilor a spus că aproape regretă sacrificiul din 1989.

 

Oamenii s-au strâns la Podul Astoria din Cluj-Napoca, unde s-a tras în decembrie 1989, și au pornit într-un marș spre Piaţa Unirii, la monumentul dedicat Revoluției din 1989, unde a fost oficiată o slujbă religioasă.

 

Preşedintele Asociaţiei pentru Aflarea Adevărului Revoluţiei, Aurel Coltor, a declarat că ”aproape” regretă că a ieșit în stradă, în decembrie 1989. ”Noi, când am ieşit în stradă în '89, nu aveam un program clar, anume, noi voiam mai binele ţării, adică să progreseze societatea românească, care era închistată sub dictatura lui Ceauşescu. Necazul a fost că, după ce am ieşit noi în stradă, după sacrificiul nostru în morţi şi răniţi, a preluat cineva puterea care nu a mers pe calea cea bună, nici astăzi socitatea românească nu s-a redresat şi merge tot pe un drum greşit. Îmi pare rău că se merge tot pe clientelă politică şi nu ca societatea să meargă bine, am ajuns acum aproape să regretăm că am ieşit în '89 în stradă”, a declarat Aurel Coltor. 

 

El a cerut încă o dată pedepsirea lui Florian Caba şi Carp Dando, care au participat la reprimarea Revoluţiei de la Cluj, dar sunt liberi pentru că procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale. ”Florian Caba şi Carp Dando nu au plătit încă pentru crimele de la Cluj, deoarece procurorii au spus că nu există elemente constitutive pentru a proba faptele lor. Se răscolesc morţii în morminte, o singură persoană mai este în închisoare pentru morţii de la Cluj”, a mai declarat Aurel Coltor. 

 

Participanții la marș au ajuns în cele din urmă la Cimitirul Eroilor, unde au depus coroane de flori și a fost oficiată o slujbă de pomenire. 

 

Clujenii i-au cinstit pe cei care și-au dat viața în 21 decembrie 1989 și la Troiţa din cartierul Mărăşti, dar şi la fosta fabrică de bere din cartierul Mănăştur. 

Comentarii Facebook