Rețea de țepari cu produse naturiste destructurată la Câmpia Turzii. 33 de oameni, înșelați cu o tombolă iluzorie


33 de persoane au fost înșelate de o rețea de țepari, care vindeau produse naturiste. Pentru a-i face să cumpere foarte mult au inventat o tombolă, iar premiul cel mare era un sejur exotic.  

În 18 septembrie, polițiștii Biroului  de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, în cooperare cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj, Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, Biroului de Investigații Criminale Turda, au pus în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele a 11 persoane bănuite de infracțiuni de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, la data de 5 februarie 2021, în cadrul unui eveniment organizat de o societate comercială pe subiectul nutriției în municipiul Câmpia Turzii, o femeie ar fi fost desemnată câștigătoarea unei tombole, sub condiția achiziționării unor produse în valoare de 820 de euro, prezentate în cadrul evenimentului, însă, ulterior, nu a mai putut revendica premiul, acesta constând într-un aparent sejur turistic.

Rețeaua lucra și la nivel național

Polițiștii au continuat activitățile de cercetare, în urma cărora au fost identificate 33 de persoane vătămate. 

”În urma perchezițiilor desfășurate la locuințele persoanelor bănuite, în municipiul București și în județele Ilfov, Teleorman și Dâmbovița, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 148.482 de lei, 24.570 de euro, 1.500 de lire și 400 de dolari, precum și 18 telefoane mobile, înscrisuri de interes în cauză, dar și alte probe și mijloace de probă utile în cadrul procesului penal.

Prejudiciul cauzat, evaluat la peste 200.000 de lei, a fost recuperat de polițiști.

De asemenea, a fost aplicată măsura sechestrului asigurător asupra a 3 autovehicule și unui imobil”, mai spus anchetatorii.

În urma probatoriului administrat, față de 7 bărbați și 3 femei, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților, în vederea dispunerii altor măsuri preventive. 

Perchezițiile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Călărași, Olt, Ilfov și București, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov.

Comentarii Facebook