Avertizare ANM: Începutul toamnei vine cu frig puternic în România. Vezi care va fi situația în următoarele zile în Cluj


Toamna își face simțită prezența în România cu temperaturi mult mai scăzute decât normalul perioadei. 

Vremea se va menține deosebit de rece în vestul, nordul și centrul țării (inclusiv județul Cluj), iar în celelalte zone valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, conform  Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). 

La altitudini de peste 1.8000 de metri, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, iar ziua, local și în sud-vest, nord-vest, și centru . 

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 23 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade Celsius

Temperaturile scad și mai mult începând cu ziua de miercuri

Miercuri, 21 septembrie, temperaturile scad și mai mult. Vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit în ultima decacdă a lunii septembrie în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări și va ploua temporar în cea mai mare parte a țării. La munte, la peste 1.600 metri altitudine, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în extremitatea de sud-vest și pe litoral. 

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.

Sursa foto: Main Line Health

Comentarii Facebook