Replica celor de la UBB Cluj, către studenții din cămine care cer internet decent: ”Ni s-a spus că e prea complicată metoda”


O studentă de la UBB Cluj, care locuiește într-un cămin din campusul Hașdeu a semnalat o problemă pe care o au toți tinerii, lipsa unui semnal calitativ de internet. Replica celor de la univeristate a fost că ar face bine să nu mai folosească atâtea device-uri și vor avea internet.

Sunt cazată în căminul 4 din Hașdeu. Aș vrea să sesizez o nedreptate. Căminele din Hașdeu ale UBB efectiv nu au net care să fie funcționabil, deși capitalul facultății este de ordinul milioanelor de lei. Și nu se termină aici problema. Să zicem că ne-am descurca cu datele mobile de pe telefonul propriu, dar nu, nu este posibil deoarece pereții au o anumită consistență încât nu trece semnalul prin ei, noi rămânând să ne chinuim cu drag și spor pentru fiecare proiect, suport de curs și căutarea informațiilor necesare studiului. 

Ați spune ca e o problema rezonabilă, dar când am sesizat atât eu, cât și alți colegi și inclusiv comitetul studenților problema actuala, ni s-a spus că e prea complicată metoda (cereri la minister, cică) prin care am putea să beneficiem de un net cât de cât decent.

Bun, ați spune că ne putem lua router și face abonament, dar nu. În cămine este interzisă folosirea unor routere wireless pentru ca ”bruiaza wi-fi-ul lor”și riscăm să fim dați afară din cămin doar pentru că nu avem internet. Am cerut o soluție pentru aceasta problemă și ni s-a spus că e vina noastra că aveam atâtea device-uri (tabletă, telefon și laptop), deși cu toții știm ca nu poți să te descurci fără ele”, ne-a relatat o studentă, a cărei identitate nu o vom dezvălui.

UBB Cluj este una dintre cea mai bogate universități din România. Știri de Cluj a scris lunile trecute despre un alt cămin invadat cu gândaci, unde s-au luat măsuri după ce problema a ajuns în atenția publică.

Dacă sunteți studenți în căminele UBB Cluj și vă confruntați cu probleme similare, atunci puteți lăsa comentarii la rubrica de mai jos. 

Știri de Cluj a solicitat UBB Cluj informații despre investițiile făcute în infrastructura informatică a căminelor, pentru ca studenții să dispună de această facilitate la ordinea zilei în 2024.

Comentarii Facebook