Rectorul USAMV, Cornel Cătoi, abandonat de al treilea prorector din echipa lui. Alegerile pentru funcția de rector sunt încinse


Prorectorul Andi Mihalca, de la USAMV, care a făcut parte din echipa actualului rector Cornel Cătoi s-a dezis de acesta și l-a criticat foarte dur. 

Rectorul Cătoi a fost abandonat deja de prorectorul Adrian Oros, de profesorul Leon Muntean, care îl și contracandidează, iar acum de prorectorul Andi Mihalca. Toți cei trei enumerați anterior au făcut parte din echipa rectorului Cornel Cătoi, iar acum îl acuză de abuzuri și jocuri murdare.

Acuzațiile sunt grave, chiar daca prorectorul Mihalca nu a spus totul cu subiect și predicat. Surse din cadrul USAMV ne-au confirmat că recotrul Cătoi face presiuni asupra cadrelor universitare și studenților cu drept de vot.

Dragi colegi,

Săptămâna viitoare este importantă pentru viitorul Universității noastre. După cum mulți dintre voi știți deja, am decis ca în acest moment electoral să susțin schimbarea. Din discuțiile avute cu mai mulți colegi, din toate facultățile, această nevoie de schimbare a reieșit constant. Ca și fiecare dintre noi, am multe defecte și mi le asum. Dar și calități. Una dintre ele este (așa consider eu), că spun lucrurilor pe nume și direct. Mereu am încurajat performanța și mereu mi-am spus punctul de vedere. Cât am fost prorector (din 2012 încoace), mi-am exprimat atât acordul cât și dezacordul legat de numeroase aspecte care priveau măsurile și politicile universității. Indiferent că acestea erau contrare opiniilor Domnului Rector. Dar în ultima vreme, presiunile, frica de a vorbi a unora, sau frica unor colegi de a fi asociați cu unul dintre candidați au ieșit la suprafață, aspect anormal într-o universitate.

Știu că imaginea mea nu este în general una de om simpatic sau plăcut, și nici nu mi-am făcut un țel în a fi. Cu mulți dintre voi sunt prieten și voi rămâne și după aceste alegeri. Unii dintre voi mă respectați pentru ceea ce sunt ca om sau profesional. Unii nu. Și asta e normal. De ce susțin schimbarea? Câteva idei mai jos:

1. Deciziile într-o facultate trebuie să se bazeze pe discuții și consens, nu pe dorința unui singur om.

2. Deciziile și votul dintr-un Consiliu nu trebuie să fie influențate de dorința unui singur om.

3. Numeroase idei ale unor colegi (chiar și a celor din conducerea facultății) zac nevalorificate pentru că sunt contrare dorinței unui singur om.

4. Nu sunt de acord ca persoane din conducere să influențeze votul studenților, răspândind zvonuri fără substrat.

5. Nu e normal ca un om să fie apreciat profesional doar atât timp cât “votează cu cine trebuie”.

6. Evaluarea EAEVE nu are legătură cu cine va fi Rector. Ea depinde în primul rând de comunitatea și implicarea tuturor din FMV. Vom fi evaluați pentru ceea ce am reușit să facem în ultimii ani, nu în ultimele luni. 

7. Voi susține mereu oamenii performanți și implicați, indiferent din ce echipă au făcut parte și de ce parte au fost în această campanie electorală”, a scris prorectorul Andi Mihalca.

Rectorul Cornel Cătoi forțează acum obținerea celui de-al treilea mandat, dar nu mai este dorit de colegi. Alegerile au loc în 1 februarie. 

Comentarii Facebook