Rectorul UBB Cluj, Andrei Marga, compara Legea Educatiei cu programul nazist de guvernare

Rectorul UBB Cluj, Andrei Marga, compara Legea Educatiei, promulgata astazi de presedinte, cu programul nazist de guvernare din 1934.

 

"Sa ne uitam bine in legile din alte tari, competentele sunt complementate de abilitati de baza si mai ales de educatia pentru valori. Asa cum sunt intelese in lege aceste lucruri, ele ne duc incet-incet, pe nesimtite, spre o viziune provincial-tehnocratica, ce se aseamana in multe privinte cu punctul 20 din programul nazist de guvernare din 1934. Oamenii astia nu citesc aceste lucruri, insa ei nu realizeaza ca se pot apropia, chiar si involuntar, de puncte de vedere compromise istoriceste", a declarat fostul ministru al Invatamantului, Andrei Marga, la RFI.

 

Rectorul UBB Cluj considera ca legea a fost scrisa de "tot felul de frustrati". "Proiectul propus de actualul minister este neprofesional. Acolo tot felul de frustrati vin sa-si exprime opiniile: ba oameni care nu sunt profesori universitari, cum este ministrul, pe care nimeni nu l-a chemat vreodata sa fie profesor universitar, ba oameni care clameaza ca ei nu pot deveni rectori, decat daca malformeaza legea. Se poate vedea, in toata comisia prezidentiala sunt tot felul de frustrati, care vin sa dea legi in optica aceasta", spune Andrei Marga.

 

El crede ca actuala lege va duce la politizarea invatamantului preuniversitar si universitar.

 

Andrei Marga a fost ministru al Invatamantului intre 1997 si 2000.

Comentarii Facebook