Record mondial gastronomic doborat la Cluj! Vezi cum arata 1.570 de portii de stifado FOTO si VIDEO

 

Recordul mondial pentru cele mai multe portii de mancare gatita a fost doborat sambata seara la Cluj-Napoca de bucatarul Tibi Kiss, care a gatit 1.570 de portii de stifado din carne de porc.

 

Tocanita a fost pusa intr-o tigaie enorma in jurul orei 15.30 si dupa mai bine de trei ore a fost gata. "Am pus carne de porc, rosii, ardei, ceapa, vinete, dovlecei si usturoi pentru ca reteta de stifado grecesc sa fie respectata. Am folosit si 10 litri de vin rosu pentru a da acel gust unic si traditional. Tigaia folosita a fost construita in Bulgaria, pentru ca in Romania nimeni nu s-a incumetat sa o faca. Are 16 metri patrati si pentru a amesteca mancarea am folosit niste linguri uriase. Cineva ne-a spus ca aratam ca si o echipa de canotori", a declarat, zambind, maestrul bucatar, Tibi Kiss.

 

Totul a mers ca la carte si echipa de 10 persoane a lui Tibi Kiss a rasuflat usurata in jurul orei 18.30, cand focurile au fost stinse si au inceput sa puna mancarea in farfurii. "Recordul pentru a fi omologat trebuie sa respecte unele reguli. Sa fie pste 1.500 de portii si acestea sa fie servite la masa. Nu puteam sa servim oamenii direct din tigaie. Am asezat peste 60 de mese pe care le-am umplut ochi cu farfurii. In total peste 1.500", a mai spus Tibi Kiss.

 

Organizatorul evenimentului, Radu Zarnescu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca, dupa numararea portiilor de stifado din carne de porc, a rezultata ca recordul mondial a cazut. "Am facut 1.570 de portii asa ca vechiul record care era in vigoare a cazut. Trebuie sa facem 1.500 de portiisi am facut cu 70 mai multe. In realitate, avem mult mai multe pentru ca a ramas tocanita", a declarat Zarnescu.

 

Publicul a asteptat rabdator pentru ca mancarea sa fie gata si portiile sa fie asezate pe mese. Spre deosebire de anii trecuti nu s-a inregistrat aglomeratie si scandal in zona locului unde a fost servita masa.

 

Vezi si...

Tibi Kiss gateste acum un stifado pentru 1.500 de persoane la Campionatul International de Gatit in Aer Liber! Vezi VIDEO

 

 

Comentarii Facebook