Recomandari IPJ Cluj: Nu provocati incendii decat cu respectarea prevederilor legale


Politia Cluj sesizeaza numarul mare de incendii de vegetatie produse de la incalzirea vremii in judet si a emis o serie de recomandari, una de-a dreptul aberanta. 

"Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj reaminteste proprietarilor si detinatorilor de terenuri ca le este interzis sa arda miristile, stufarisul sau vegetatia uscata, fara acordul acordul autoritatilor competente pentru protectia mediului si fara informarea in prealabil a primariilor", se arata intr-un comunicat al IPJ Cluj.
 
Amenzile sunt mari, dar nu se aplica. Acestea sunt cuprinse intre 3.000 si 6.000 lei pentru persoanele fizice, iar in cazul persoanelor juridice amenda este intre 25.000 si 50.000 lei.

Persoanele care provoaca incendii se pot alege cu dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere.

IPJ Cluj a emis si o serie de recomandari pentru clujeni:

- Nu provocati incendii decat cu respectarea tuturor prevederilor legale;
- Daca observati asemenea incendii, anuntati autoritatile la numarul de urgenta 112;
- Conducatorilor auto le recomandam sa nu intre in perdelele de fum, provenite din incendii, provocate in apropierea arterelor de circulatie, pentru ca riscul producerii unor accidente in lant e mare. In asemenea cazuri sa se opreasca autoturismele in afara partii carosabile, iar atunci cand nu e posibil, cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axa acestuia, punand in functiune luminile de avarie in mod succesiv.

Comentarii Facebook