Reacții după ce Clujul a pierdut titlul de Capitală Culturală 2021

 

Jurnaliștii și oamenii politici din Cluj-Napoca au reacționat pe Facebook după ce Cluj-Napoca a pierdut titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

 

Știri de Cluj a surprins reacțiile și le-a reprodus mai jos:

 

Oamenilor mândrii care urlă ca nebunii și înjură Timișoara sau autoritățile locale, pentru că orgoliului lor nu s-a mai adăugat încă un motiv de fală inutilă, vreau să le explic că titlul onorific de Capitală Europeană a Culturii se oferă și pentru "recuperare și impulsionare". Adică unui oraș care nu are o infrastructură culturală foarte dezvoltată, dar are un potențial mare de creștere. Deci să ne liniștim, nu s-a luat nimeni de Cluj sau de cultura lui. Succes Timișoara!”, Andi Vanca, Head of Communications la Electric Castle.

 

Clujul e de vreo 2-3 ani Capitala Culturala a Europei. Important este ca proiectele concepute să contiue și administrația locală, care a cam dat greș la celelalte capitole (groapa de gunoi, traficul din oraș, spitalele) să sprijine cultura. Dacă se păstrează ritmul la Cluj, Timișoara Capitala Culturală a Europei va fi doar un titlu...”, Remus Florescu, președintele Asociației Presei Clujene (APPC), jurnalist Adevărul.

 

Felicitari administratiei timisorene! Totusi nu inteleg cum...Clujul mi se pare mult peste”, Ioan Bîldea, fost consilier local PNL Cluj.

 

Dezamagire imensă pentru mine! Clujul pierde,Timișoara câștigă titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Felicit echipa #cluj2021 pentru efortul de șase ani făcut. Felicitari Timișoara”, Tiberiu Fărcaș, editor Clujul Cultural.

 

Era normal sa fie ce de la Timișoara si pot spune si de ce! Nu era normal ca doua orașe din aceeasi provincie istorică sa câștige. Aa fost Sibiul acum nu se putea Clujul”, Mihai Șoica, jurnalist Evenimentul Zilei.

 

Cu siguranță, aspectul multietnic a contat in evaluarea comisiei pentru Capitala Culturala, la nuanțele ce vor fi făcut diferența între orașele candidate. Or, in ciuda eforturilor din ultimii ani - meritorii, de altfel - Clujul continua să pară un oraș cu două comunități... Timișoara da impresia unui oraș organic multietnic și plurictultural”, Claudiu Groza, Redactor/Editor la Tribuna - revista de cultura.

 

"Felicitări în primul rând câștigătorilor! A fost o onoare pentru mine să fiu implicat în acest proiect pentru o perioadă atât de lungă. Sunt foarte multe persoane cărora doresc să le mulțumesc pentru susținerea și încrederea acordate necondiționat unui proiect care deja a schimbat în cei șase ani profilul cultural al orașului", a transmis Florin Moroșanu, președintele Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii.

 

"Felicitări, Timișoara! Munca noastră, a întregii comunităţi, nu va fi fără rezultat. Am adunat deja atâtea lucruri bune în aceşti ani la Cluj şi e momentul să demonstrăm împreună că tot ce-am discutat în aceşti ani e într-adevăr realizabil, cu sau fără acest titlu", a declarat Ștefan Teișanu, directorul executiv al Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii. Mulțumesc comunității clujene pentru implicarea și susținerea proiectului nostru cultural. Doresc să-i asigur că munca lor nu va fi abanadonată și proiectul Asociatiei va merge mai departe, chiar dacă titlul a plecat azi în altă parte.  Proiectul continuă. Cluj-Napoca își va urma parcursul european prin implementarea dosarului de candidatură așa cum întreaga comunitate își dorește.

 

Vă mulțumim că în acești șase ani ați fost mereu alături de noi. Susținerea pe care ne-ați arătat-o constant ne onorează. Încheiem cu eternul salut optimist pe care toți clujenii l-au adoptat ca fiind al lor, Servus!”, Emil Boc, primar Cluj-Napoca.

 

Dar vai, Clujul, cel mai cel oras, in care s-a inventat un mega festival de incultura pe bani publici, nu a fost desemnat capitala culturala europeana!! Oricum, este in carti pentru titlul de capitala europeana a coruptiei”, Alin Golban, editor Clujust.

 

Clujul este în fiecare an, nu doar în 2021 Capitala Culturala. Lucru dovedit de marile evenimente cum ar fi TIFF, Untold, Festivalul de Teatru Interferente, Toamna Muzicala Clujeană...etc.”, Ucu Bodiceanu, Coordonator programe la Casa de Cultura Cluj-Napoca.

 

 

Comentarii Facebook