Răzvan Cherecheș, despre relaxări: Românii care vor muri în ianuarie, vor muri din cauza relaxării din decembrie


Profesorul de sănătate publică de la UBB Cluj, Răzvan Cherecheș, crede că relaxările din decembrie, vor fi decontate în ianuarie. 

Pentru morții din valul anterior guvernul NU a plătit. De fapt cei de la conducere NU au fost arătați cu degetul pentru că persoanele care au murit, au murit de fapt din cauza măsurilor iresponsabile luate de Guvern. Românii care vor muri în ianuarie, vor muri din cauza măsurilor luate acum, în decembrie", a declarat Cherecheş.

La orice fel de adunare ar trebui făcut un test antigen rapid, indiferent că ești vaccinat sau nu ești vaccinat. (...) De la patru luni începe să scadă din protecția vaccinului, atunci ar trebui făcut un test antigen pentru toată lumea. E un test care îți oferă o garanţie şi te face să respiri mai uşurat. Oricum nimeni nu va purta mască la adunările de familie. La restul întrunirilor care nu sunt de familie cu persoanele intime, trebuie păstrată atâta cât se poate distanța și atâta cât se poate o  ventilație.

Deschiderea sărbătorilor şi a petrecerilor de Revelion va duce cu siguranță la focare. Cu siguranță după sărbători vom avea focare care vor continua să se propage în interior, în comunitățile din care vin cei infectaţi”, susține profesorul clujean.

Răzvan Cherecheș: Certificatul verde a devenit o glumă

Certificatul verde va fi introdus numai atunci când există 3 săptămâni de creștere consecutivă, adică ”e ca și cum ai zice că ai dreptul să chemi pompierii doar după ce ţi-a luat foc al doilea etaj din casă. Dacă îți arde numai parterul, îmi pare rău nu ai dreptul să chemi pompierii. E ridicol, adică noi știm că urmează o creștere, domnul ministru Rafila anunțat că va veni în ianuarie un val 5 și cu toate astea prevenția pe care o facem noi este că putem interveni doar atunci când situația nu se va agrava. E ca și cum ai zice nu ai voie să previi cancerul decât după ce ai făcut cancer”. 

În vară, când s-au anunţat primele relaxări în ziua următoare a început să scadă imediat rata de vaccinare. Faptul că certificatul verde a fost respins cu entuziasm către PSD în Parlament chiar că de către domnul Rafila, care a respins ideea certificatului verde extins și la locul de muncă a dus imediat și la scăderea ratei de vaccinare. 

Sărbătorile senzația, că revenim la normal ceea ce nu e cazul, pentru că suntem într-o pauză din nou, urmează valul următor deci e momentul să ne pregătim exact ca și azi, când au fost primele zile de ninsoare în țară deja sunt orașe în care primarii au fost luați prin prin surprindere că a nins în luna decembrie și cu toate acestea nu învățăm nimic de la un guvern la alt Guvern”, a adăugat Răzvan Cherecheş. 

Comentarii Facebook