Miercuri 24 Aprilie

Razii la taximetriștii din aeroporturi. Oamenii legii au făcut controale și la Cluj


Polițiștii de la trnsporturi au efectuat, miercuri, o serie de controale pentru a veriica activitatea de taximetrie în zona marilor aeroporturi din țară.

La data de 12 aprilie a.c., Direcția Rutieră și Direcția de Poliție Transporturi din cadrul Poliției Române au organizat o acţiune la nivel regional pentru verificarea legalității activității de taximetrie, în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași”, informează IGPR.

Acțiunea a urmărit descoperirea taximetrelor pirat, verificarea funcţionării corecte a aparatelor de taxat, diminuarea concurenţei neloiale și a modului în care sunt respectate prevederile legale ce reglementează activitatea de taximetrie.

Pe parcursul activității, echipele de control au verificat 137 de autovehicule, iar în urma acestor activități au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor, 10 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere și 47 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Comentarii Facebook