Razii în magazine și depozile la Cluj, înainte de Sărbătorile de Paște! S-au dat amenzi de peste 25.000 lei



Polițiștii clujeni au efectuat o serie de controale, zilele trecute, în pieţe, depozite şi fabrici de pe raza județului Cluj.

Poliţiştii clujeni acţionează zilnic, în perioada premergătoare Sărbătorilor de Paşti, pe raza întregului judeţ, pentru a preveni şi descuraja evaziunea fiscală în domeniul comercializării produselor alimentare de sezon.

În perioada 4-5 aprilie a.c., poliţiştii clujeni, cu sprijinul Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj, au verificat legalitatea activităţii comerciale desfăşurată de către 31 de agenţi economici”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Neregulile constatate în urma controalelor efectuate au impus aplicarea a 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 25.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi ale H.G.984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

Comentarii Facebook