Vineri 16 Aprilie

Razii de amploare la Cluj! Vezi câți șoferi au fost amendați și au rămas fără permis
Polițiștii clujeni au efectuat 19 acţiuni şi 288 de controale pe raza județului, în prima săptămână a lunii martie, precum şi 134 de filtre rutiere.

În cadrul acţiunii au fost constate 39 de infracţiuni, dintre care 28 de fapte au fost depistate în flagrant delict. Cele mai numeroase abateri înregistrate sunt de natură judiciară şi la regimul circulaţiei. Oamenii legii au identificat 41 de persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestea, şase au fost reţinute pentru 24 de ore, iar faţă de patru dintre ele, instanţa competentă a luat măsura arestării preventive.

Totodată, au fost depistate două persoane urmărite şi au fost puse în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii.

S-a verificat activitatea a 180 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 393 entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, 966 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 1169 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, pentru abaterile constatate, cât și în scop preventiv şi pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 36 de permise de conducere şi au retras 20 de certificate de înmatriculare.

Comentarii Facebook