Răspunsul sumbru al unui blogger clujean pentru imnul ”We are the City” VIDEO



Un blogger clujean le-a transmis un mesaj sumbru celor de la federația SHARE și echipei care a stat în spatele controversatului clip al imnului ”We Are The City”.

Bună ziua, mă numesc Robert și lucrez la negru la o spălătorie auto”, își începe mesajul bloggerul.

Clujeanul a publicat un text prin care le arată celor de la SHARE cum ar percepe versurile piesei un locuitor de la Pata Rât.

Îmi place clipul, dar nu sunt în totalitate de acord cu mesajul său. De exemplu, eu sunt clujean și nu sunt foarte sănătos, acum o lună doctorul de la clinică mi-a descoperit o embolie pulmonară. De asemenea, nu aveți dreptate că nu există nicio pată gri; tocmai am zis că există la mine pe plămâni.

Dar e adevărat că atunci când se sting luminile, sunetul rămâne. E sunetul părinților mei care se ceartă din cauza banilor. Mă rog, nu avem electricitate, deci sintagma cu luminile e din nou improprie.

Încă de mic m-a fascinat Opera și am vrut să o vizitez, dar, la fel ca școala, n-am avut niciodată ocazia, pentru că e la 76 de străzi distanță, nu la 2, cum zice clipul. E mult de mers din Pata Rât până în centru.

Totuși, versurile au dreptate la un punct – „on these streets we’re never alone”. Nu numai pe străzi, dar și în casă. Trăim patru frați într-o încăpere cu tata.

Și ziceți foarte bine la partea cu dragostea de casă care te face să te întorci. Maică-mea a plecat o lună din țară ca să spele veceuri în Anglia, n-a primit salariul și a venit înapoi. Tata a mers la construcții și l-au dat afară cu jumătate de salariu. Mai am și verișori și frați mai mari care au făcut la fel, acuma am văzut că au făcut și un documentar despre ei.

Per total, videoclipul este foarte reușit și frumos. Am fost uimit să văd în el cadre spectaculoase, ba chiar cadre și cu locuri din Cluj-Napoca pe care nu le văzusem în viața mea.

Cât costă biletul la acest festival? Tocmai am venit de la donat sânge și vreau să știu dacă are rost să vând bonurile alimentare, poate pun niște bănuți deoparte. Dacă nu reușesc, îmi dau silința, vând 20-30 kg de fier mai mult și fac eu cumva să vin la petrecere”, a scris acesta pe blogul personal.

 

Bloggerul a postat și un clip pe care îl consideră mai potrivit:

 

 

 

Comentarii Facebook