Razie rutieră în Cluj-Napoca: Au fost controlate 300 de mașini și aplicate amenzi DURE


Polițiștii clujeni au făcut o super razie în 11 decembrie, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic și combaterii evenimentelor rutiere generate de nerespectarea regimului legal de viteză.

În intervalul orar 17.00 - 19.00, au fost verificate în trafic un număr de 256 de autovehicule și legitimate peste 270 de persoane.

În total, în cadrul acțiunii desfășurate, au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale în valoare de 22.540 de lei. 

Dintre acestea, 89 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice. În acest context, față de 5 persoane a fost luată măsura reținerii permisului de conducere ca urmarea a abaterilor rutiere săvârșite.

O atenție sporită a fost acordată respectării măsurilor de protecție și limitare a virusului Sars Cov2 stabilite în contextul stării de alertă. Au fost verificate peste 45 de mijloace de transport persoane, iar ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni în conformitate cu Legea 55/2020.

Acțiunea a continuat și noaptea. La data de 11 decembrie a.c., echipe mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat activități specifice în zonele în care se pot crea aglomerări de persoane.

În intervalul orar 23.00 - 01.00, forțele angrenate au legitimat 63 de persoane, fiind verificate în trafic un număr de 42 de autovehicule.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Totodată, au fost aplicate 5 sancțiuni pentru încălcări aduse normelor de circulație rutieră, iar alte 2 persoane au fost sancționate pentru nerespectarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Comentarii Facebook