Razie pe strada Miko Imre, la blocurile făcute de ȚEPARUL Traian Onuc (fost Floarea Ianson) - VIDEO


Zece mașini de poliție, însoțite și de procurori, au deschins joi dimineața la șantierul de pe strada Miko Imre, unde țeparul Traian Onuc (fost Floarea Ianson) a construit mai multe blocuri, fără autorizație, pe care le vinde nestingherit populației.

Unele apartamente au fost vîndute de mai multe ori, la prețuri incredibil de mici, ceea ce a atras mulți clienți.

Peste 500 de persoane au fost înşelate de acest escroc care a luat avansuri de 3 milioane de euro pentru apartamente în blocuri care nu respectă legea.

Este vorba despre imobilele de pe strada Miko Imre, unde, în 2009, Primăria a autorizat construcţia a două blocuri, de opt etaje: unul de locuinţe, celălalt de birouri.

De vânzarea lor s-a ocupat constructorul Traian Floarea Ianson, care nu avea nici 25 de ani în acel moment. A început să încheie antecontracte de vânzare cumpărare încă din faza de proiect. Cele mai multe în faţa şi sub semnătură notarilor. A încasat avansuri de sute de mii de euro. A încheiat, pe aceeaşi locuinţă, mai multe antecontracte de vânzare - cumpărare.

Cele două blocuri (într-unul nici nu se poate locui) nu au fost terminate nici azi.

Pe strada Fabricii din Cluj, Traian Floarea Ianson a repetat schema. Acolo trebuia să facă o clădire de birouri şi spaţii comerciale și lucrează ilegal la apartamente.

În 2017, procurorii l-au trimis în judecată pe Traian Floarea Ianson într-un dosar de înşelăciune agravată, fiind identificate peste 130 de persoane care au fost păgubite între anii 2009-2016. Prejudiciul a fost estimat la peste 2,2 milioane de euro.

Individul a stat şi în arest 30 de zile, dar a fost eliberat sub control judiciar. Nu mai are voie să construiască sau să efectueze tranzacţii, care să implice blocurile cu probleme. Dar Traian Floarea Ianson pare de neoprit.

El și-a schimbat numele în Traian Onuc, pentru că deja era cunoscut pe piață pentru modul de lucru, şi face acum ”afaceri” pe numele tatălui său. Apartamentele le vinde prin site-urile de anunţuri, dar revoltător este că apartamentele pe care le prezintă sunt exact lângă imobilele fantomă, într-un al treilea bloc care este ridicat acum fără autorizaţie de construire.

Traian Onuc negociază, dar actele sunt semnate de tatăl lui, Codrisor Floarea Ianson, care are o firmă de construcţii.

Poliţiştii şi procurorii au în lucru un al doilea dosar penal care îl vizează pe Traian Onuc. De data aceasta, anchetatorii vorbesc de 180 de persoane vătămate, prin acelaşi mod de operare. Au cerut, în această vară, şi arestarea preventivă a lui Onuc, dar judecătorul le-a respins solicitarea şi l-a lăsat sub control judiciar.

În ciuda acestor dodare, în 2017 - 2018, țeparul Traian Onuc (fost Floarea Ianson) lucra liniștit și vindea pe site -urile de anunțuri zeci de apartamente la prețuri incredibil de mici.

Cluj: Apartamente SUSPECT de ieftine, scoase la vânzare prin OLX. Cel care le vinde e țeparul Floarea Ianson

Traian Onuc avea postate anunțuri pe multe site -uri, folosind numărul 0757.591.930, iar prețurile erau foarte bune. Spre exemplu, un apartament de 52 mp costa 29.000 de euro, la jumătate de preț față de restul locuințelor de pe piață. Țeparul pretindea un avans cuprins între 10 și 15%, iar în momentul în care oamenii se prindeau că au cumpărat o locuință într-un bloc fără autorizații era prea târziu. Frecvent, anunțurile erau șterse și postate cu alte detalii. Regula este că nu scrie exact unde este amplasat apartamentul. 

Știri de Cluj a sesizat OLX în privința acestor ”anunțuri țeapă” și au fost banate, dar de pe lajumate.ro nu s-au luat măsuri similare, în ciuda email- urilor trimise. 

Cei care sună pentru a se informa după ce văd anunțurile erau chemați la un birou de pe Calea Turzii pentru a li se prezenta ofertele. Țeparii profitau de persoanele prost informate și de pensionarii care vor să le cumpere nepoților un apartament. Eugenia P. a dat avans pentru două garsoniere acum 3 săptămâni, pe care voia să le cedeze nepoților. ”Am aflat între timp că este o țeapă. Onuc mi-a răspuns la telefon câteva zile, iar apoi nu mi-a mai răspuns. Părinții mei au dat avans 3500 de euro și în aprilie trebuiau să dea o altă parte din bani. Am făcut plângere la Poliție, dar este șocant că acest om este lăsat să înșele oameni și nimeni nu face nimic”, ne-a relatat fiica femeii înșelate, care s-a interesat de caz din Spania, unde locuiește.

Traian Onuc ridică două blocuri fără niciun fel de acte, în cartierul Zorilor, pe strada Miko Imre, nr. 14, și pe steada Fabricii din Mărăști. 

În luna februarie 2018, Onuc a fost găsit pe șantierul de pe strada Miko Imre, nr. 14, care coordona o echipă de cinci muncitori. La controlul făcut de Primăria Cluj-Napoca și de jandarmi au fost identificate 3 persoane interesate să achiziționeze apartamente, în acest scop având inclusiv bani asupra lor.


Comentarii Facebook