Razie la un magazin de haine din Cluj! Au descins comisarii la o afacere de top, falsuri prezentate ca branduri de lux: Adidas, Dior, tot ce vrei


Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj a descoperit în Câmpia Turzii, județul Cluj, o afacere profitabilă. În cadrul acțiunilor de control, a fost identificat operatorul economic SC Gamos Com SRL, din localitatea Câmpia Turzii, care avea expuse la comercializare produse textile inscripționate cu diverse mărci cunoscute (Adidas, Nike, Lacoste, Tommy Hilfiger, Dior etc.), la care nu a putut prezenta documente care să ateste originalitatea.

Drept urmare, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, pentru care au aplicat 3 amenzi contravenționale în cuantum de 60.000 lei. De asemenea, 6 dintre produsele identificate vor face obiectul unei notificării în sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene - Rapex, deoarece șnurul aferent hanoracului cu glugă, are capetele libere mai mari de 30 de cm, fiind considerat produs periculos.

Totodată, au fost dispuse măsurile  complementare de:

  • oprire definitivă de la comercializare a 1.290 produse textile contrafăcute în valoare de circa 140.000 de lei, având în vedere și faptul că operatorul economic nu a pus la dispoziția comisarilor CJPC Cluj, documentele aferente achiziției.
  • sesizarea instituțiilor abilitate (IPJ Cluj/SICE) pentru luarea măsurilor aferente comercializării produselor contrafăcute.

Comisarii CJPC Cluj vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor indiferent de serviciile de care beneficiază și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare. 

Comentarii Facebook