Primarul Emil Boc, nemulțumit că Ceaușescu nu a făcut parkinguri subterane în Mănăștur: Era altă gândire. Așteptai 7 ani pentru o Dacie!


Primarul Emil Boc crede că, dacă liderii comuniști făceau parkinguri subterane, acum lucrurile ar fi stat la fel. ”Alta era mentalitatea și gândirea atunci. Așteptai 7 ani pentru o Dacie”, a spus Emil Boc.

Cum au construit alții metrouri în lume, așa vom face și noi. Avantajul este că vom beneficia de ultima tehnologie în domeniu, spre deosebire de alții care au făcut metrou acum 100 de ani. 

Clujul acesta are dezavantajul poziționării geografice. Denumirea asta de Cluj, vine de la un termen antic Clus, care înseamnă închis, îngust, care nu are posibilitatea de a se lărgi, de a se extinde.

Fiind un oraș între dealuri, nu are altă posibilitate de dezvoltare. Dacă înainte de Revoluție, cartierele nu s-au făcut pentru dezvoltarea de acum. Nu s-au făcut parkinguri subterane în Mănăștur. Atunci circulai cu soț și fără soț și așteptai 7 ani după o Dacie. Aceea a fost atunci ideea de prosperitate. 

Aveam în Cluj 50.000 de mașini, acum aveam 250.000, iar infrastructura nu s-a făcut pe baza datelor de astăzi. Doar gândiți-vă la Mănăștur. Nici măcar un parking subteran sau suprateran nu s-a făcut. Acum avem 4 făcute acolo. 

Dacă ai avut această avalanșă uriașă de mașini în Cluj-Napoca, în Florești de la 5.000 la 70.000 de oameni, cum poți să găsești soluții de trafic alternativ și să poți să aspiri la o calitate a vieții și să menții competitivitatea orașului și să le menți oamenilor un loc in care să la facă plăcere să locuiască și să își întemeieze o familie? De aceea lucrez de ani de zile la soluții pentru zona metropolitană.

Unii au scos centura din PNRR (face referire la USR), acum fac dezbateri pe tema centurii. Mai bine se ocupau să aducă bani”, a declarat primarul Emil Boc. 

Comentarii Facebook