Razie la Cluj-Napoca pentru a verifica respectarea măsurilo împotriva COVID-19. Câte amenzi s-au dat


Polițiștii clujeni au desfășurat o acțiune de amploare la Cluj-Napoca pentru a verifica respectarea măsurilor împotriva COVID-19.

Mai exact, în cursul zilei de ieri, pe raza municipiului Cluj-Napoca, echipele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în mai multe etape în scopul responsabilizării cetățenilor cu privire la importanța respectării tuturor măsurilor stabilite în contextul stării de alertă, dar și pentru luarea măsurilor legale față de abaterile aduse acestora.

Astfel, în prima etapă, desfășurată în intervalul orar 17.00 – 19.00, activitățile au vizat asigurarea îndeplinirii de către marile centre comerciale a tuturor măsurilor de siguranță stabilite, precum și verificarea respectării tuturor regulilor de protecție sanitară de către operatorii economici.

În cadrul acestei etape au fost legitimate 120 de persoane și verificate 24 de societăți comerciale, iar ca urmare a neregulilor constatate s-au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 18 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

În intervalul orar 23.00 – 01.00, forțele angrenate au verificat respectarea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuințelor/gospodăriilor, precum și verificarea motivelor de deplasare.

Au fost legitimate 46 de persoane și verificate 34 de autovehicule.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, 9 dintre acestea pentru încălcări aduse Legii 55/2020, iar celelalte pentru abateri ale normelor de circulație rutieră sau a celor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Comentarii Facebook