Razie în trafic la Cluj-Napoca. Câți vitezomani au fost prinși de polițiști


Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune în vederea combaterii nerespectării regimului legal de viteză şi impunerea respectării legislaţiei rutiere în vigoare de către toţi participanţii la trafic.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat şi respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19. 

Acţiunea s-a desfăşurat la data de 3 noiembrie a.c., în intervalul orar 17.00-19.00, fiind legitimate peste 320 de persoane şi verificate 289 de vehicule. 

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 97 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru abateri la regimul rutier au fost aplicate 87 de sancţiuni, reţinute 5 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare. 

Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost aplicate 26 de sancţiuni, iar faţă de 2 conducători auto s-a impus, ca măsură complementară, suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile, pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h. 

Totodată, au fost aplicate sancţiuni pentru abateri precum, lipsa centurii de siguranţă sau folosirea telefonului mobil în timpul conducerii. 

În cadrul acţiunii a fost acordată o atenţie deosebită respectării prevederilor Legii 55/2020 privind prevenirea răspândirii virusului COVID-19 în mijloacele de transport persoane. 

În acest sens, au fost verificate 21 de astfel de vehicule, fiind aplicate un număr de 10 sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020. 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.


Comentarii Facebook