Razie în supermarketuri și în mall-uri la Cluj-Napoca! Câte amenzi s-au dat pentru nerespectarea măsurilor împotriva Covid


Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali, au acţionat, miercuri, pe raza de competenţă, în zonele unde se pot crea aglomerări de persoane, respectiv pieţe, supermarketuri, centre comerciale, terase, mijloace de transport în comun, săli de jocuri şi zone de agrement.

Acțiunea a avut drept scop verificarea respectării măsurilor de prevenire și combatere a virusului SARSCov2, în conformitate cu prevederile Legii  55/2020, ale HG 1065/2020 și legislatiei incidente.

Prima etapa, desfășurată în intervalul orar 18.00-20.00, a vizat respectarea normelor legale de către persoane fizice și de către operatorii economici, acționandu-se în centre comerciale și hypermarketuri. 

Neregulile constatate au impus aplicarea unui număr de 29 de sancțiuni constravenționale în conformitate cu Legea 55/2020. 

În intervalul orar 23.00-01.00, polițiștii au verificat respectarea restricțiilor de circulație impuse dupa ora 23.00. Asfel, au fost instituite filtre rutiere pe principalele artere, fiind legitimate 94 de persoane și verificate 60 de vehicule. 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, 23 dintre acestea pentru nerespectarea restricțiilor sus menționate. 


Comentarii Facebook