RAZIE în cartierul de romi de la Dej! Ce au descoperit polițiștii FOTO


Polițiștii clujeni au efectuat, joi, o razie de amploare în cartierul de romi din municipiul Dej, pentru preveni şi combate infracţionalitatea stradală, comerţul ilicit, abaterile rutiere şi transportul ilegal de mărfuri.

Astăzi, între orele 06:00 - 13:00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipilui Dej şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Dej, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Clujşi poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Dej au desfăşurat o acţiune, pe raza municipiului Dej, în locurile şi zonele cu risc de săvârşire a unor fapte ilicite”, informează IPJ Cluj.

Activităţile au vizat prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale,precum şi a faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, comise pe fondul consumului de alcool.

S-a acţionat pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt, precum şi pentru recuperarea prejudiciilor cauzate.

De asemenea, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie din municipiu pentru fluidizarea circulaţiei, precum şi pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, având în vedere principale cauze generatoare a accidentelor rutiere grave. Au fost vizate şi transporturile ilicite de mărfuri.

Poliţişti în echipă mixtă cu poliţişti locali au verificat activitatea a 4 agenţi economici.

Pentru abaterile constatate, oamenii legii au aplicat peste 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 13.400 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, a Legii nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publicăşi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii rutieri au mai reţinut 2 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de circa 200 de lei.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au pus în executare două mandate de aducere privind persoane bănuite de comierea unor infracţiuni cu violenţă.

Comentarii Facebook