Luni 28 Noiembrie

Razie de amploare la Cluj-Napoca, pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Polițiștii au acționat și la Tarnița și Băile Cojocna


Polițiștii clujeni au desfășurat, în cursul zilei de duminică, o serie de controale de amploare, pe raza municipiului Cluj-Napoca, pentru a preveni răspândirea COVID-19.

La data de 12 iulie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat o acțiune în sistem integrat, în vederea respectării măsurilor pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 și conștientizarea populației cu privire la necesitatea respectării acestora”, informează IPJ Cluj.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării mobile Cluj –Napoca ,,Ștefan Cicio Pop”, polițiști locali din cadrul Direcției Generale Politia Locala Cluj-Napoca inspectori OPC Cluj, specialiști din cadrul DSVSA Cluj, DSP Cluj și ISCTR Cluj și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Conform IPJ Cluj, acțiunea s-a desfășurat în 3 etape:

În prima etapă, desfășurată în intervalul orar 11.00-13.00, s-a verificat respectarea măsurilor de siguranță în zona piețelor, supermarketurilor, parcurilor, bazelor sportive, zonelor de agrement Lacul Tarnița și Băile Cojocna.

Cea de-a două etapă a acțiuni, desfășurată în intervalul orar 18.00-21.00, a vizat verificarea respectării măsurilor de siguranță la terasele și în incinta  unui centru comerciale din municipiul Cluj-Napoca, terasele din zona Pieței Cipariu și Piața Engels, totodată, polițiștii rutieri efectuând verificări în zona autogărilor și pe  strada Traian Vuia. 

Acțiunea a continuat în intervalul orar 23.00-01.00, pe strada Piezișă. În cadrul acțiunii, au fost legitimate peste 250 de persoane și au fost verificate 38 de vehicule. 

Au fost efectuate verificări la 7 piețe, supermarket-uri și zone de agrement și la peste 60 de societăți comerciale și terase. 

De asemenea, au fost verificate 97 mijloace de transport în comun. 

Pe parcursul acțiunii, peste 200 de persoane au fost avertizate verbal cu privire la portul necorespunzător a măștii de protecție. 

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale. 

33 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, privind măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Alte 19 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, fiind de asemenea, reținute 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare. 

Pentru nerespectarea altor norme legislative în vigoare, polițiști au aplicat 12 sancțiuni contravenționale. 


Comentarii Facebook