Luni 18 Ianuarie

Razie de amploare, în trafic, la Cluj-Napoca. Câte amenzi au dat polițiștii


Polițiștii clujeni au desfășurat o acțiune în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie, întărirea gradului de disciplină rutieră şi pentru impunerea legislației rutiere ce reglementează transportul public de persoane și transport marfă, pe raza municipiului Cluj-Napoca. 

Conform IPJ Cluj, acţiunea s-a desfăşurat ieri, 14 octombrie a.c., cu sprijinul poliţiştilor de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca şi a poliţiştilor locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca. 

Totodată, efectivele implictate în acţiune polişţiştii au verificat respecatarea măsurilor de prevenire a  răspândirii virusului COVID-19. 

În cadrul acţiunii au fost verificate peste 240 de persoane şi 230 de vehicule. 

Ca urmare a abaterilor constatate, s-a impus aplicarea unui număr de 178 de sancţiuni contravenţionale, 146 dintre acestea pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, precum nerespectarea regimului legal de viteză, nepurtarea centurii de siguranţă, folosirea telefonului mobil, dar şi pentru alte abateri. 

Pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii 55/2020. 

De asemenea, faţă de 11 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule, fiind totodată retrase şi 2 certificate de înmatriculare.

.

Comentarii Facebook