Rareș Bogdan critică traficul de la Cluj, iar Boc susține că acest lucru îl ajută: Eu nu o consider critică - VIDEO


Rareș Bogdan, europarlamentar și fost patron al unui ziar din Cluj, susține că traficul de la Cluj este mai aglomerat decât cel din București și aduce critici administrației Boc. 

Între Aeroportul Cluj și Primăria lui Emil Boc ajungi mult mai greu decât ajungi de la Aeroportul București până la Palatul Parlamentului. E dramatic!”, a spus Rareș Bogdan la podcast -ul lui Codin Maticiuc. 

Eu sunt printre puținii ardeleni care adoră Bucureștiul. Îl consider unul dintre cele mai spectaculoase și complexe orașe ale Europei. Un oraș care dacă ar fi un pic disciplinat urbanistic și civilizat ar fi perfect.

Codin Maticiuc: Clujul nu e disciplinat din punct de vedere urbanistic?

Rareș Bogdan: E relativ.

Codin Maticiuc: Mie mi se pare extrem de multă civilizație acolo, din toate punctele de vedere.

Rareș Bogdan: Este, din punct de vedere al culturii stradale, al omului care se mișcă. Dar din punct de vedere arhitectonic, arhitectural, nu, nu este. Clujul a avut o ordine extraordinară atunci când a fost dezvoltat la sfârșit de sec. XIX, început de sec XX, dar din păcate a devenit un haos urbanistic în ultimii ani, din cauza investițiilor majore. Iar acum, vreau să vă spun o chestiune dureroasă pentru mine, chiar dacă, știu, că o sa pară ciudat pentru mulți și o să creeze o știre, dar în Cluj, la ora actuală, circulă mai rău, mai prost decât circul cu mașina în București.

Codin Maticiuc: E mai mult trafic la Cluj?

Rareș Bogdan: Da. E mult mai aglomerat. E orașul mic, strâmt.

Codin Maticiuc: Și eu am văzut că e aglomerat dar cum am fost doar la TIFF și Untold. Am spus că e normal să fie așa.

Rareș Bogdan: Eu ajung de la Aeroportul Otopeni la Palatul Victoria sau de la Otopeni la Palatul Parlamentului. Sau unde vrei tu. Ajung mai ușor de la Aeroportul din București, la orice oră din zi, decât ajung de la Aeroportul Cluj până în Zorilor, după Grădina Botanică. Sau până la mine acasă. Sau până la Primăria lui Boc. Deci, de la Aeroportul Cluj și până la Primăria lui Emil Boc ajungi mult mai greu decât ajungi de la Aeroportul București până la Palatul Parlamentului. E dramatic!

Boc susține că declarațiile lui Rareș Bogdan despre trafic nu sunt o critică

La o conferință de presă de la Cluj, Emil Boc a spus că acestea nu sunt atacuri, dar a încercat să întoarcă vorbele europarlamentarului și prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan. 

El știe că avem finanțare de la UE pentru aceste proiecte datorită aglomerației de la Cluj.

Avem 75.000 de mașini care intră și ies din Cluj. (n.red. jurnalist din sală: ”Din Florești, nu din Apahida). Bun! Probabil că și ruta de la Aeroport devine tot la fel de aglomerată”. 

Jurnalist: Este normal un atac din partid la adresa dvs: ”Nu este niciun atac. Voi faceți atac din orice frază rostită de un coleg de-al meu!”.

Jurnalist: Până acum v-a lăudat pentru că e Primăria cu cele mai bune practici, iar acum a atacat dur Primăria: ”Dacă voi considerați critică când el vine cu un argument care a stat la baza susținerii finanțării pentru centură, metrou sau tren metropolitan, eu nu o consider critică, ci o realitate pe care el o detaliază”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook