Raed Arafat vine la Cluj la o conferință unde accesul este gratuit

 

Medicul Raed Arafat, dar și alți specialiști, va putea fi ascultat și întrebat la conferința ”Medici Pentru Tine”.

 

La eveniment vor mai participa Dr. Cristian Andrei și pe Dr. Laura Poantă. De asemenea, participanții vor avea posibilitatea de a-și măsura gratis tensiunea şi glicemia şi de a cere şi consultanţă personalizată din partea unor medici.

 

A doua ediţie a conferinţei “Medici Pentru Tine”, adresată publicului larg, cu intrare liberă, va avea loc în 20 mai, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților. Evenimentul este realizat de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca.

 

Proiectul trage un semnal de alarmă și dorește să informeze corect oamenii asupra metodelor de prevenire a bolilor, având în vedere că România ocupă penultimul loc ca speranță de viață în clasamentul Uniunii Europene.

 

Conferința gratuită va aborda trei teme principale, care nu sunt alese întâmplător, ci pe baza unor statistici îngrijorătoare în ceea ce privește țara noastră. Temele alese și invitații de specialitate care le vor aborda sunt:

 

Secretar de Stat Dr. Raed Arafat – despre primul ajutor și apelul la 112. Cu fiecare minut pierdut scad cu 10% şansele de supravieţuire în cazul neacordării primului-ajutor în caz de stop cardio-respirator;

 

Dr. Laura Poantă – medic specialist în medicină internă, ecocardiografie, traducătorare, grafician – va vorbi despre prevenirea bolilor de inimă. La fiecare 30 de minute un român moare din cauza unei patologii cardiace, iar in lume prima cauză de deces o reprezintă bolile cardiace;

 

Dr. Cristian Andrei - neuropsihiastru si psihoterapeut. Tema: SĂNĂTATEA MINTALĂ, unde se va vorbi despre primul ajutor în sănătatea mintală, într-o epocă dominată de stress. Datele Organizației Mondiale a Sănătății(OMS) evidențiază faptul că 10 % dintre locuitorii României sunt diagnosticaţi cu probleme mintale (locul 3 în Europa).

Comentarii Facebook