Radu Țenter a plecat la Cer, dar rinichii lui au fost donați unor tineri


Chirurgii de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj au prelevat rinichii donați de familia tânărului mort în accidentul de pe strada Moților și i-au transplantat unor tineri aflați pe listele de așteptare.

Organele au fost primite de un pacient de 18 și altul de 22 de ani.

Marcel Țenter, tatăl tânărului care a murit, a anunțat încă de la începutul săptămânii că fiul său este în moarte cerebrală și că familia se gândește să doneze organele. 

Radu Țenter, fiul fostului jucător de baschet din echipa Universității, a fost accidentat grav de un autoturism pe strada Moților, în seara zilei de duminică, 3 martie. Radu Țenter a fost dus la UPU Cluj și operat, dar leziunile au fost grave și nu s-a mai putut face nimic.

Luni, 4 martie, tânărul a fost scos de pe aparate și a fost pronunțată moartea cerebrală. El s-a stins din viață după câteva zile, în 7 martie. Toți suporterii Universității și iubitorii baschetului l-au susținut în aceste zile și s-au rugat pentru el și pentru familie.

Înmormântarea lui Radu Țenter, fiul fostului antrenor al U Banca Transilvania, Marcel Țenter, va avea loc sâmbătă, la ora 13, la Capela Cimitirului Central. 

Comentarii Facebook